HomeSense categoriaNova Eucària denuncia la vulneració de la llei reguladora dels correbous per...

Nova Eucària denuncia la vulneració de la llei reguladora dels correbous per l’acte amb un bou celebrat a Santa Bàrbara

TERRES DE L’EBRE // Nova Eucària denuncia la vulneració de la llei reguladora dels correbous per l’acte amb un bou celebrat a Santa Bàrbarà. Segons informa l’entitat animalista, la decisió que va prendre l’Ajuntament de passejar un manso dissabte passat, advertit i anunciat com a “acte taurí”, no està regulat al reglament com una modalitat taurina segons el que recullen els articles 2, 4 i 5 de la Llei 34/2010, de l’1 d’octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous. És per això que ha decidit denunciar-ho al Departament d’Interior, a qui s’ha demanat mesures cautelars per anul·lar la repetició del mateix acte que tindrà lloc aquest dimecres a la mateixa població, així com l’aplicació de l’expedient sancionador corresponent.

Tanmateix, s’ha traslladat l’escrit de denúncia i s’ha mantingut conversa amb el gabinet del conseller Damià Calvet, que, segons apunta l’entitat, coneix la tasca realitzada per part de la Coordinadora per l’Abolició dels Correbous de Catalunya (CACC).

D’altra banda, des de la CACC s’ha efectuat una comunicació oficial al consistori local per demanar que rectifiquin i emetin una comunicació pública informant sobre la decisió d’anul·lar l’acte d’aquest dimecres. Nova Eucària insisteix que “és il·legal” i que “suposa una humiliació pública on el bou pateix estrès, fet que posa en risc a la ciutadania, també davant la pandèmia de la covid-19 que, no podem obviar, segueix activa i rebrotant”, exposa, a través d’un comunicat.

De moment, l’entitat animalista afirma que l’única resposta rebuda ha estat per part del mateix alcalde planer, Antonio Ollés: “Passejar un manso no és una activitat pròpiament taurina, sinó ramadera. Abans de dur-la a terme vam contactar amb Delegació del Govern i Mossos i en cap moment ens van dir que aquesta activitat no estigués permesa. Comptem amb el permís de departament d’Agricultura, per tant no entenem perquè una Coordinadora aliena al territori ens demana que anul·lem un acte de les nostres Festes Majors minimitzades”, ha dit l’alcalde, segons reprodueix Nova Eucària, en el seu comunicat.

 

Picaresca i notícies falses

L’entitat animalista recorda, en relació amb aquest cas de “picaresca” dels taurins de Santa Bàrbara, que tot va començar quan setmanes enrere els mitjans es feien ressò que la CACC va aconseguir que el Govern prohibís la realització de correbous aquesta temporada, “gràcies a la seva pressió política, bo i malgrat els esforços de les penyes taurines i el xantatge dels ramaders per impedir-ho”, etziba.

“Un parell de setmanes després, la CACC va haver de sortir al pas d’unes notícies falses provinents de fonts no oficials abocades a les xarxes socials, de les quals se’n va fer ressò la periodista Pilar Rahola, que intentaven desacreditar la feina de la CACC i que acusaven el Govern de la Generalitat d’haver aixecat la prohibició dels actes taurins”, exposa Nova Eucària. A partir d’aquí, la coordinadora va haver d’emetre un comunicat per aclarir que el Govern de la Generalitat no havia autoritzat la realització de cap correbou aquesta temporada, i que fonts del govern català així els ho van assegurar. “El mateix delegat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, va negar rotundament la màxima que no va dictar ni notificar cap resolució en aquest sentit”, remarca l’entitat.

Segons Nova Eucària, aquesta ‘fake new‘, precisament, feia referència al municipi de Santa Bàrbara. L’entitat recorda que “el municipi va anunciar al programa de “no festes” la realització de la passejada d’un manso pels dies 11 i 15 de juliol, un animal que generalment es fa servir com a eina ramadera per conduir els bous linxats cap al camió quan es volen finalitzar els actes taurins”.

“Prosseguint amb la tasca d’investigació que la CACC porta duent a terme ininterrompudament des de 2013, dissabte passat, els seus activistes, conjuntament amb la nostra directora, l’Anna Carbonell, van dirigir-se fins a Santa Bàrbara per registrar, càmera en mà, la totalitat de la passejada del manso programada per l’Ajuntament i la penya taurina local, que va consistir en conduir a un bou manso d’un extrem a l’altre del carrer Major de la població acompanyat per la xaranga, fet que ha permès poder procedir amb la denúncia”, conclouen des de Nova Eucària.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 20 = 21

Últimes notícies