HomePolíticaNúria Ventura continuarà sent l’alcaldessa d’Ulldecona davant la negativa d’un pacte alternatiu...

Núria Ventura continuarà sent l’alcaldessa d’Ulldecona davant la negativa d’un pacte alternatiu de la resta de forces polítiques

La candidata de Socialistes d’Ulldecona i actual alcaldessa en funcions, Núria Ventura, continuarà al capdavant de l’Ajuntament d’Ulldecona un mandat més, donat que la resta de formacions polítiques han expressat la seua voluntat de “no pactar contra la llista més votada”.

Els Socialistes d’Ulldecona van guanyar sis regidors, amb el 41% dels vots, en les passades eleccions del 28 de maig, i els en fa falta un per a aconseguir la majoria absoluta. Així, esta setmana, Ventura ha iniciat converses amb la resta de forces polítiques, les quals li haurien expressat que no hi ha previst cap pacte alternatiu. Així ho explicava Ventura en declaracions a L’Ebre al Dia de Canal TE: “hem iniciat una ronda de contactes amb totes les formacions que han tingut resultats electorals, els quals els han permès tenir regidors a l’Ajuntament. No hem acabat encara esta primera ronda de contactes”, i afegia “el que ens han traslladat les diferents forces és que no tenen intenció de pactar contra la llista més votada. Per tant, ens plantem al 17 de juny amb el repte d’assumir l’alcaldia i de continuar governant a Ulldecona”.

Ara els socialistes busquen tancar un pacte que done estabilitat municipal al mandat, però sobretot, que seguisca les línies programàtiques de la formació com són la millora de l’entorn i també la millora de la qualitat de vida de tota la ciutadania. De fet, amb la vista posada al dia 17, Ventura no descarta iniciar el mandat amb minoria. “El 17 de juny no acaba res, sinó que començarà un mandat, que pot ser variable, que pot anar canviant. Tenim l’obligació de garantir una estabilitat, però la resta de formacions també la tenen. Tots haurem de ser extremadament responsables per a tirar endavant i desenvolupar aquells projectes que el nostre poble necessita”, deia Ventura. De moment, les formacions polítiques estan intercanviant les diferents prioritats de cara al futur, les línies estratègiques dels programes i l’actitud que poden tenir de cara al futur.

Prioritats del nou mandat

Socialistes d’Ulldecona governen el municipi des de 2015. Pel que fa a algunes de les primeres accions que es plantegen de cara al nou mandat, Ventura detalla que “tenim un repte que és la regeneració del nucli antic en una subvenció important de 2M€ provinent dels fons Next Generation que caldrà executar”. En este sentit, l’alcaldessa en funcions d’Ulldecona ha apuntat que ja està en marxa l’Oficina d’Assessorament als propietaris d’habitatges que volen rehabilitar-los i que està funcionant molt bé. Així, Ventura detalla que en esta oficina s’informa de quins són els requisits per a poder accedir a estos ajuts i també per a informar-los en cas que no es puguen acollir a estos ajuts, a quines altres línies d’ajudes de subvencions per a rehabilitació, siga d’una administració o d’una altra, poden acollir-se. “De moment, ja hi ha molts particulars i algunes comunitats de veïns que s’han apropat a demanar informació”, diu Ventura, que afegix “este serà el mandat en què realment podrem donar un tomb a la imatge del nucli antic”.

També afegix que “una altra prioritat que no és l’acció de govern que més lluïx, però que és imprescindible, és abordar el tema de les infraestructures d’aigua i sanejament per a fer front als reptes del canvi climàtic, però també els diferents problemes que hem tingut els darrers mesos -com els nitrats a l’aigua potable l’estiu passat-. Així mateix, hem de consolidar la gestió pública dels serveis d’assistència a les persones iniciada en este darrer mandat”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 20 = 24

Últimes notícies