HomeSense categoriaObren expedient sancionador per la participació de menors de catorze anys en...

Obren expedient sancionador per la participació de menors de catorze anys en un bou capllaçat a Santa Bàrbara

ACN Santa Bàrbara .- El Servei de Joc i Espectacles de la Generalitat a les Terres de l’Ebre ha iniciat un expedient sancionador per la participació de menors de catorze anys en un bou capllaçat que va tenir lloc durant les festes majors de Santa Bàrbara, el passat 8 de juliol de 2017.

 

El procediment ha estat obert arran de la denúncia presentada per l’entitat de defensa dels animals AnimaNaturalis, que va captar amb imatges de vídeo els fets. Segons relata la directora de l’entitat a l’Estat espanyol, Aïda Gascon, “les imatges parlen per sí soles”, mostrant “desenes de nens i nenes que corrien darrere i davant del bou”. “Alguns fins i tot tan petits que amb prou feines podien córrer, de vegades arrossegats pels seus pares durant les embranzides” de l’animal.

De fet, i segons recorda AnimaNaturalis, és habitual la participació de menors en aquests actes taurins, ja sigui agafats de la mà o a coll i bé dels pares que van darrere del bou. En aquest cas, però, apunten que la participació va ser extraordinàriament alta després que el programa de festes anunciés un “bou capllaçat petit”, amb el qual el consistori i les penyes haurien volgut promoure la participació dels nens. 

 

Les sancions contra els organitzadors per aquests fets, segons l’article 12 de la Llei 34/2010, que regula els correbous, podrien ser qualificades d’infracció greu i sancionades amb multes entre els 601 i els 60.000 euros, així com la inhabilitació per prendre part en espectacles amb bous durant dos anys. Recriminen als organitzadors que incomplissin la llei, que reclama vetllar per l’ordre i la seguretat dels participants, amb una referència explícita a fer sortir els menors de catorze anys que hi participin, atès que ho prohibeix la mateixa llei. 

Gascón creu també que haurien de ser sancionats els pares, per posar en greu perill la seguretat dels seus fills. “Les penyes taurines tenen com a objectiu assegurar el relleu generacional als correbous i són capaços d’exposar a riscos i a nens i nenes que encara no tenen coneixement del perill que suposa córrer darrera d’un bou salvatge”, explica. 

Els animalistes, afegeixen, van efectuar la gravació entre les increpacions d’aficionats i membres de les penyes, que els exigien que no gravessin o intentaven tapar les càmeres. Els activistes van haver d’abandonar ell lloc escortats pels Mossos d’Esquadra després de ser acorralats i sent objecte d’insults i intimidacions.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

44 + = 54

Últimes notícies