HomeCulturaOnada edicions publica un llibre biogràfic de l’artista Cinta Sabaté

Onada edicions publica un llibre biogràfic de l’artista Cinta Sabaté

Cinta Sabaté Querol, una dona escultora és el nou llibre biogràfic sobre l’escultora tortosina Cinta Sabaté, escrit per Núria Gil Duran i publicada per Onada Edicions dins la col·lecció Gent Nostra.

Núria Gil fa un retrat humà de la reconeguda artista tortosina, un recorregut per la seua infantesa, la formació artística, la vida familiar, la creació escultòrica i la vessant pedagògica de Sabaté. Precisament, l’il·lustrador Ignasi Blanch, alumne seu, recorda les classes de l’artista com “un paradís necessari en una etapa d’adolescent insatisfet, i alimentaven el meu afany de créixer i esdevenir professional del dibuix i la il·lustració”. Esta tasca docent s’ha combinat amb la creació de noves peces escultòriques  i en l’annex fotogràfic que tanca el volum en figuren algunes, com Dona (1982), Mediterrània (1984), Maternitat (1992) o Mare (2017). Pel que fa a l’autora, Núria Gil Duran és doctora en Història de l’Art i llicenciada en Geografia i Història.

És professora de Ciències Socials a la Universitat Rovira i Virgili, gestora cultural i comissària d’exposicions. La presentació del llibre es farà el pròxim dijous 19 de desembre al Museu de Tortosa, a les 19 hores

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

74 + = 84

Últimes notícies