HomeSuccessosOnze expedients a l’Ebre per frau elèctric en plantacions de marihuana el...

Onze expedients a l’Ebre per frau elèctric en plantacions de marihuana el 2021

Els casos de frau elèctric vinculats a plantacions de marihuana s’han duplicat entre el 2018 i el 2021 a Catalunya, segons dades recollides per Endesa.

Concretament, la companyia va tancar l’any passat 684 expedients de frau vinculats a les plantacions de marihuana localitzades a l’interior d’habitatges o edificis, el doble que el 2018. La xifra suposa una mitjana de gairebé dos connexions il·legals per al cultiu de cànnabis destapades al dia.

Al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre es van obrir 119 expedients, cosa que representa uns 26,03 GWh d’energia recuperada (els anomenats quilowatts fantasma). D’estos 119, 11 expedients es van obrir a les Terres de l’Ebre, fet que representa uns 2,33 GWh d’energia recuperada, l’equivalent al consum de 666 llars en un any.

En concret, a les Terres de l’Ebre s’han obert 7 expedients al Montsià (4 a Amposta, 2 a la Sénia i 1 a Santa Bàrbara), al Baix Ebre 3 (2 a Tortosa i 1 a l’Aldea), a la Ribera d’Ebre 1, a Ascó, i a la Terra Alta, cap. Al conjunt de Catalunya els fraus vinculats al cultiu de plantes de cànnabis van assolir els 119,37 milions de kWh, l’equivalent al consum anual de més de 34.000 llars d’electrificació mitjana.

Esta quantitat d’electricitat representa, a Catalunya, el 27 % del total de l’energia recuperada el darrer any per Endesa en el conjunt de fraus detectats, un percentatge superior al de la resta de l’Estat, on l’energia recuperada per connexions irregulars associades a plantacions representa un 20 %.

La companyia recorda en un comunicat que el consum mitjà d’una plantació de marihuana pot arribar a l’equivalent de 80 habitatges o més, depenent de la seua dimensió, i que la manipulació de la instal·lació elèctrica implica un perill, ja que pot arribar a causar un incendi.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

21 + = 23

Últimes notícies