HomeComunicacióÒscar Meseguer aplega un centenar de persones en la presentació del seu...

Òscar Meseguer aplega un centenar de persones en la presentació del seu llibre ‘La petjada d’El Rubio, l’últim company de la pastora’

El periodista Òscar Meseguer va aplegar un centenar de persones a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa que van voler seguir la presentació del seu llibre ‘La petjada d’El Rubio, l’últim company de la pastora’.

En la presentació hi van intervenir el professor titular al Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili, Miquel Angel Pradilla, el qual també és editor d’Onada Edicions, el qual va manifestar que “estem molt contents d’acollir un autor novell en termes de llibres de narrativa, però no a l’hora d’escriure, ja que ho fa cada dia, per este motiu és un goig poder publicar un llibre amb la fusió de dos registres com és la història basada en fets reals i escrit amb una prosa periodística”.

També va intervenir l’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roige, que va encoratjar a Meseguer al fet ha que “continues escrivint com ho fas, amb este periodisme rigorós i de recerca com fa tants anys que fas”.

Per la seua banda, la regidora de memòria de la ciutat, Dolors Bel va voler assenyalar la importància de conèixer el passat per reconèixer el present, i va destacar la data significativa de la presentació, 18 de juliol, ja que “coincideix amb els 86 anys d’aquella sublevació per part dels militars que contra el govern democràtic elegit a les urnes es van alçar en les armes i iniciar la guerra civil.”

D’altra banda, la presentació va anar a càrrec del periodista i historiador Josep Pitarch, que juntament amb l’autor van dur a terme una presentació amb format entrevista, on van poder tocar temes com la ideologia política, el dialecte català nord-occidental, la reivindicació de la memòria històrica, i el treball de recerca dels periodistes “el qual a causa de la immediatesa del dia a dia pot arribar a quedar difuminat”.

Els Reguers és inici i final de l’obra, perquè és on van trobar les restes del guerriller Francisco Serrano al cementiri del poble. El llibre reivindica totes les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme.

D’una banda, s’hi explica el procés d’exhumació de les restes del guerriller del maqui Francisco Serrano Iranzo, desencallat tot just a partir d’una sèrie d’articles publicats per Meseguer al Setmanari l’Ebre -periòdic que dirigeix en la seua versió en paper- durant el 2018.

L’altre fil del relat és la història del Rubio i de la seua família, represaliada de forma duríssima per les forces de l’ordre franquistes; la història de l’AGLA com a intent fracassat per a tombar el franquisme i la història de les víctimes que també deixen Serrano i els maquis, sobretot, els masovers, exposats a la doble pressió que exercien els guerrillers i la Guàrdia Civil.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

77 + = 80

Últimes notícies