HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catPelosi i la prepotència

Pelosi i la prepotència

Nancy Pelosi, presidenta de la Cambra de Representants dels EUA, ha decidit realitzar una ostentosa visita a Taiwan, que ha provocat, per dir-ho suaument, una gran incomoditat a la Xina, el gegant asiàtic amb el qual els USA tenen una històrica rivalitat geopolítica i amb qui es disputen l’hegemonia a la zona, i fins i tot a nivell mundial.

La pregunta és: els EUA volen reafirmar la seua hegemonia com a primera potència mundial?. És evident que sí. Ho han fet sempre. Fins i tot el conjunt de color rosa xiclet de la Pelosi fa pensar que la seua visita pretén ser ostentosa i ben visible, en un moment en què un president Biden de la tercera edat està en caiguda lliure a les enquestes.

I és que els EUA són especialistes a provocar conflictes fora de les seues fronteres quan tenen problemes interns o els interessa reactivar la seua economia.

Ara, amb un conflicte bèl·lic en marxa a Ucraïna -que ja dura massa- i en plena guerra econòmica d’Occident contra Rússia, aquesta visita de la Pelosi a Taiwan, com a màxima representant dels Estats Units, afegeix encara més llenya al foc en un tauler geopolític en què els blocs enfrontats cada vegada estan més definits i recorden massa els temps passats de la Guerra Freda. Hi ha moviments tectònics que no auguren res de bo.

És buscat el repte de Pelosi a la Xina en aquest moment? Els EUA busquen escalar la tensió entre les dues superpotències? Hi ha indicis de provocació per a una Tercera Guerra Mundial?

La temor que un error de càlcul en les batalletes de les dues potències puga provocar un conflicte bèl·lic creix a nivell internacional.

Darrere el vestit de color rosa estrident de la Pelosi hi ha una dialèctica clarament bel·licista: mentre Washington es vanta d’estar “preparat” per a les represàlies, que la Xina prepara com a resposta a una visita que considera una “provocació”, el gegant xinès posa en marxa força militar i es posiciona estratègicament al voltant de Taiwan.

Manifestants pro-Xina aixafen una foto de la presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, davant del Consolat General dels Estats Units a Hong Kong.

Els EUA han sostovat l’avesper i ara a veure qui baixa del burro. No anem bé.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

15 + = 23

Últimes notícies