HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catPeriodisme en temps electoral

Periodisme en temps electoral

A falta d’un parell de setmanes per a les eleccions municipals, em venen al cap moltes coses. Com a periodista, em venen al cap tots els bastons a les rodes que m’he trobat durant aquesta legislatura. Totes les portes obertes i també les que no m’han volgut obrir.

Els periodistes som els encarregats de recollir i difondre la informació als ciutadans, amb l’objectiu de mantenir-los ben informats i fer que puguin prendre decisions. Durant la campanya de les eleccions municipals, els polítics, en alguns casos, semblen estar més disposats a col·laborar, cosa que no passa durant la resta de la legislatura.

Els polítics haurien de tenir sempre una actitud col·laborativa amb els mitjans de comunicació, independentment del moment en què ens trobem. No es tracta només de donar informació en moments puntuals, sinó de mantenir una comunicació permanent i oberta, que permeti als ciutadans conèixer de més a prop les accions dutes a terme.

Això implica no només estar disposats a respondre a les preguntes, sinó també a proporcionar-los informació de forma proactiva, considerar totes les formes de mitjans de comunicació, des de les tradicionals fins a les digitals, i tractar-les de forma igualitària.

No som els seus enemics, sinó que som un dels pilars fonamentals de la democràcia. Això no hauria de ser una excepció, sinó la norma.

Tenim la responsabilitat de mantenir els ciutadans ben informats, i els polítics, de facilitar la nostra tasca. Això implica tractar-nos amb respecte i donar-nos accés a la informació de forma equitativa i justa, independentment del mitjà de comunicació que representem. Només així podrem garantir una democràcia plena i transparent.

Xavi Llambrich
Xavi Llambrich
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies