HomeSocietatLa sequera alentix els tractaments del COPATE contra els mosquits al delta...

La sequera alentix els tractaments del COPATE contra els mosquits al delta de l’Ebre

Les poques precipitacions d’esta primavera han fet baixar el ritme de tractaments contra els mosquits en espais naturals del delta de l’Ebre.

Durant esta campanya, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) només ha fet una intervenció a l’àrea del Garxal, després que la setmana passada un front dixés algunes acumulacions de pluja i una petita pujada del nivell del mar. En l’àrea tractada -al voltant de 50 hectàrees- es va treballar poques hores després de registrar-se les acumulacions d’aigua, per a evitar un desenvolupament de les larves de mosquit.

El 2023 serà la 33à campanya de tractaments en espais naturals del delta de l’Ebre contra els mosquits, que va començar al voltant del mes de març i que es preveu que finalitze aproximadament a l’octubre. Les actuacions es concentren principalment en zones inundades, que afavorisquen el desenvolupament d’estos insectes.

El COPATE també s’encarrega dels tractaments contra la mosca negra al riu Ebre, i en este sentit l’ens només ha fet públic un tractament, el que es va fer a principis de febrer, si bé s’han fet dos tractaments a la part catalana del Cinca i al Segre.

Júlia Albacar
Júlia Albacar
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

12 + = 22

Últimes notícies