HomeEconomiaPimec demana que els ajuts directes aprovats pel govern espanyol arribin "urgentment"...

Pimec demana que els ajuts directes aprovats pel govern espanyol arribin “urgentment” a les empreses

La patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya, Pimec, ha valorat de forma positiva els ajuts directes d’entre 4.000 i 200.000 euros aprovats aquest divendres pel Consell de Ministres, i ha reclamat que arribin “urgentment” als negocis, especialment a les pimes, que són “les més afectades per la situació“. Pimec també ha demanat, en aquest cas al Govern de la Generalitat, que convoqui de manera “immediata” el Consell de Diàleg Social Permanent de Catalunya per debatre com s’articularan aquests ajuts, atès que els gestionaran les Comunitats Autònomes. Els ajuts directes formen part d’un paquet d’11.000 milions dirigit a evitar problemes de solvència a les empreses en el marc de la pandèmia de la covid-19.

Les línies d’ajuts se centren en tres eixos: els ajuts directes a les empreses ja esmentats (7.000 milions d’euros); una dotació pressupostària per la reestructuració dels més de 120.400 milions de crèdits ICO (3.000 milions d’euros), i un fons destinat a la recapitalització d’empreses mitjanes a través de l’empresa pública Cofides (1.000 milions).

Pimec considera que els 3.000 milions per reestructurar deutes no són suficients, perquè “només representen un 5% del deute viu“. Així, la quitança potencial “no seria significativa“, afirma la patronal. Al costat d’altres entitats empresarials, Pimec ja va demanar per carta a la Comissió Europea un programa de quitances massives de “com a mínim” un 30% del “deute covid“.

Finalment, la patronal també apunta que els 1.000 milions de fons de solvència per a empreses mitjanes “contrasta” amb els 10.000 milions aprovats per a grans empreses l’agost de l’any passat. Pimec sempre ha reclamat un fons de solvència per a pimes d’import “com a mínim idèntic“.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + = 15

Últimes notícies