HomeCultura‘Poesia de nevera’, una idea “per a apropar la poesia a la...

‘Poesia de nevera’, una idea “per a apropar la poesia a la quotidianitat”

Després de “tancar un cercle” de la seua vida i encetar-ne un de “més calmat i creatiu”, com ella mateixa el preveu, l’activista tortosina, professora d’Educació Física a punt de jubilar-se i exregidora de l’Ajuntament Cinta Galiana Llasat ha presentat en l’avantsala de Sant Jordi un llibre de poemes diferent.

De fet, és un llibre per escriure i sense paper. Bé, amb fragments de paper imantat, posats en sobres de colors, que contenen paraules o versos curts que un dia va utilitzar Galiana per a fer poemes senzills i que ara cadascú pot compondre i recompondre com vulga per a fer el seu poema particular i posar-lo a la nevera de casa, signe de rutina, i canviar-lo, reinterpretarlo i reescriure’l a l’endemà en funció de les emocions o els sentiments del dia. “Per a mi és una manera d’apropar la poesia a la quotidianitat”, va explicar.

Galiana va presentar el seu singular projecte ‘Poesia de nevera’ dimarts passat, en un acte a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa en què la periodista Esther Benet la va presentar com una persona que “no sap dir que no a res” i a qui agrada molt la literatura, i li va donar les gràcies per obrir la porta “a la creativitat” per tal que qualsevol puga “jugar a ser poeta una estona”.

Tant li agrada la literatura, a Galiana, que durant una època en què passava molts estones en les sales d’espera de consultes mèdiques, segons va relatar, es va dedicar a escriure poemes. “Una vegada en vaig escriure un i no em va agradar gens i el vaig esgarrar, però després, tornant a mirar els fragments, vaig pensar que hi havia versos que estaven bé, i se’m va ocórrer la idea del trencaclosques poètic”, va repassar en l’acte de presentació.

És poesia des d’una vessant “lúdica i excepcional”, com la va definir la directora de la Biblioteca, Irene Prades. Galiana, per circumstàncies familiars i personals, va guardar la idea en un calaix, però ara l’ha recuperat a través de sobres de colors amb fragments de paper imantat.

En els de color roig, hi apareixen idees i versos relacionats amb l’amor i la passió; en els grocs, qüestions més filosòfiques; i en els verds, més naturals, segons va categoritzar ella mateixa. “No estava pensat per a barrejar els colors, però es pot fer, és clar”, va tancar.

Els sobres es poden adquirir a un preu de 5 euros a les llibreries La 2 de Viladrich i La Irreal de Tortosa.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

55 + = 59

Últimes notícies