HomeSocietatPolèmica entre Movem i el Govern Municipal per l'estat de l'escola de...

Polèmica entre Movem i el Govern Municipal per l’estat de l’escola de Ferreries a Tortosa

Un comunicat fet públic avui per Movem Tortosa, en relació a una queixa de l’AFA de l’Escola de Ferreries sobre l’estat del patí del centre i donant-li suport, ha fet que l’equip de Govern Municipal emetés un altre comunicat dient que el grup de l’oposició l’únic que vol és generar confusió i intoxicar, aprofitant qualsevol qüestió que puga ser magnificada amb l’objectiu de desgastar a l’equip de govern.

Movem Tortosa diu en el seu comunicat el següent:

Movem Tortosa en relació al comunicat de l’AFA de l’Escola de Ferreries, vol manifestar el seu suport a les reivindicacions de la comunitat educativa del centre pel que fa a la millora del drenatge del pati i l’accés principal de l’escola.aquesta és una reivindicació que l’AFA que porta reclamant des de fa molts anys en els diferents consells escolars de la ciutat, i que ara per ara, l’Ajuntament no ha donat cap resposta al respecte. Movem Tortosa assenyala que el manteniment de les escoles és una obligació de l’Ajuntament i que el pati forma part de qualsevol projecte educatiu atès les hores i el temps que els xiquets i xiquetes s’hi passen, per la qual cosa, no és acceptable que aquest sigui impracticable durant setmanes cada vegada que plou per la manca d’un bon drenatge, el qual també afecta, a l’accés principal de l’escola.

Movem Tortosa recorda també que una promesa incomplerta amb el centre educatiu, per part pel PDCAT en els últims comicis, és la instal·lació d’un ascensor a la passarel·la de la C12 que connecta amb l’Escola, la qual mai s’ha realitzat més enllà de promeses abans de les eleccions. Movem Tortosa reclama a l’equip de govern que actuï amb urgència per solucionar aquests problemes que s’arrosseguen des de fa molts anys, i que després de setze anys de governs convergents no han sabut ni donat resposta.

Movem Tortosa demana autocrítica a l’alcaldessa i equip de govern en aquest aspecte, i demana que no faci com sempre, expulsant responsabilitats fora culpant a l’oposició, a tercers o fins i tot intentant criminalitzar a la mateixa comunitat educativa per fer públiques unes reivindicacions que fa anys que reclamen en els consells escolars de la ciutat”.

Per la seva part el comunicat de l’equip de govern diu el següent:

“Des del primer moment que es va tindre constància de l’afectació de la pluja al pati de l’escola de Ferreries, l’Ajuntament ha mantingut contacte directe amb la direcció del centre. De la mateixa manera, dilluns es va demanar una reunió amb la direcció del centre, que tindrà lloc demà mateix per a avaluar la situació.

L’episodi de pluja caigut durant el cap de setmana va ser d’una especial intensitat, amb una gran acumulació d’aigua en poques hores. I ja durant el cap de setmana, els serveis tècnics de l’Ajuntament van seguir l’afectació al pati de l’escola de Ferreries. Tant és així, que dilluns a primera hora del matí l’aigua acumulada al pati ja havia drenat.

L’escola de Ferreries és un dels centres educatius del municipi on més s’ha invertit en els últims anys. Entre les diferents tasques realitzades, s’han pintat aules i passadissos, s’ha arranjat el conjunt que encercla el tancament de la teulada de tot l’edifici, s’ha canviat part de la instal·lació de climatització com ara radiadors, i s’ha realitzat la regulació i unificació dels patis de terra vegetal o de graves, així com també s’han atès la resta d’incidències comunicades per la direcció de l’escola.

Cal recordar que la responsabilitat de l’Ajuntament amb els centres educatius està vinculada amb el manteniment de les instal·lacions. En el cas de l’afectació de la pluja sobre el pati, no es tracta d’un mer manteniment sinó que la solució requereix d’una actuació estructural. És per això que l’Ajuntament ha comunicat la situació al departament d’Educació, competent pel que fa a les inversions als equipament educatius, per tal que duguen a terme les inversions necessàries per a resoldre les incidències que es produeixen tant al pati de l’escola de Ferreries com les que afecten altres patis d’escoles del municipi.

Pel que fa al projecte de construcció de l’ascensor, la Generalitat ja ha dut a terme la redacció del projecte, i la construcció està prevista durant l’any vinent.

El govern municipal considera que el comunicat de Movem Tortosa torna a ser un exemple de la manera de fer d’este grup municipal ja que, sense adreçar-se en cap moment al govern municipal ni interessar-se per la qüestió, han enviat una comunicat als mitjans de comunicació per tal de generar confusió i intoxicar, aprofitant qualsevol qüestió que puga ser magnificada amb l’objectiu de desgastar”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

34 + = 43

Últimes notícies