HomeSense categoria‘Poliamor’ el nou videoclip de Pepet i Marieta

‘Poliamor’ el nou videoclip de Pepet i Marieta

“Si la policia ha de vetllar pel ciutadà, que llenci la porra i reparteixi amor”. Aquest és el missatge amb el qual Pepet i Marieta llancen aquest divendres el seu nou single i videoclip ‘Poliamor’.

Pepet i Marieta canta al ‘Poliamor‘, un concepte d’amor ampli, plural i que respecta des de la diversitat les “noves” formes d’estimar. El grup liderat per l’ulldeconenc Josep Bordes es manté fidel a la línia de presentar singles acompanyats de videoclips per donar a conèixer les seves noves composicions. Aquest cop, el relat audiovisual que acompanya la cançó critica de forma simpàtica però al mateix temps contundent les càrregues policials recents, en clara al·lusió a aquest concepte de ‘Poliamor‘.

Partint d’una cançó de reggae pop “amb aires de reggaeton” que narra una “orgia veïnal” i es presenta com una “oda a les noves maneres d’estimar-se”, el grup no estalvia fortes dosis de crítica social i política al vídeo en una espècie de doble pla discursiu que es complementa.

Així, des del “bonrotllisme” marca de la casa, Bordes enfila la crítica cap a unes càrregues i actuacions policials “que ens semblen del tot desproporcionades”. “Actuen, precisament, amb allò que critiquen ells: si fomentes la violència en rebràs una mica. És evident que s’ha fomentat la violència des dels cossos policials perquè convenia: hi ha gent a qui li convé aquestes imatges de violència, contenidors cremats i la provoquen”, subratlla.

El concepte del vídeo, realitzat per Arnau Berbel i en el qual el mateix cantant i la nova vocalista apareixen caracteritzats com uns peculiars agents de l’ordre, es complementa amb el missatge de la cançó. “La sortida a tot plegat és donar amor i diàleg, que és el que ara és vol dur a terme. Però, fins ara, no s’havia donat”, reflexiona el cantant i músic faldut.

“El vídeoclip ve a dir el que sembla que està a punt de passar: que, finalment, baixem els fums, ens relaxem una miqueta i que tots ens donem amor i buscar aquest diàleg, aquesta comunicació necessària. Amb la repressió i la violència no podem arribar enlloc amb un conflicte territorial com el que hi ha”, insisteix. “La revolució dels somriures és possible”, sentencia, fent una aposta explícita per la no violència tot i admetre que “el camí pot ser llarg”.

Des del punt de vista musical, ‘Poliamor’ és el primer tema que Pepet i Marieta presenta amb Maria Cruz com a co-vocalista del grup, juntament amb el mateix Bordes. “Renovar-se o morir. Pepet i Marieta és un projecte que té quinze anys, fa molt temps que li donem canya. I enguany hem patit una transformació molt important i de la banda original només he queda jo”, relata. 

 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 2 = 10

Últimes notícies