HomeCulturaPresentació del llibre 'Respirando Fuego' sobre la lluita kurda per la supervivència,...

Presentació del llibre ‘Respirando Fuego’ sobre la lluita kurda per la supervivència, de David Meseguer i Karlos Zurutuza

A Respirando fuego els periodistes David Meseguer (Benicarló, 1983) i Karlos Zurutuza (Sant Sebastià, 1971) repassen la història del conflicte kurd a partir de cròniques sobre el territori escrites durant més de deu anys. Per la cobertura de l’actualitat a les regions kurdes de l’Iran, Iraq, Turquia i Síria han esdevingut referents a la professió, fruit de relacions sòlides i llargues amb els ciutadans de la regió. Tots dos van començar a viatjar en aquests territoris, abans que els kurds fessin el salt a l’escena mediàtica internacional, ara fa només cinc anys, quan el poble Kurd es van organitzar per plantar cara a l’autoproclamat Estat Islàmic.

Els seus textos parlen de la primera línia del front de guerra, però també de la quotidianitat de la rereguarda. Però Respirando fuego introdueix apunts històrics per entendre una realitat territorial i política complexa, d’un poble de 40 milions de persones sota la sobirania de quatre Estats (Iran, Iraq, Turquia i Síria) dividit segons les fronteres dibuixades a principis del segle XX. El llibre de Meseguer i Zurutuza ofereix un nivell de reflexió i interpretació tal, que transcendeix els fets puntuals. S’hi expliquen les històries d’activistes que acaben liderant el moviment a Síria, de professors d’anglès que han de marxar a l’exili i de noies que es relacionen amb el seu germà a través dels barrots d’una presó. Un relat polièdric i plural que permet constatar el compromís de tot un poble per un projecte polític comú. Un llibre que, a més, permet resseguir el periple dels dos autors pels territoris kurds i conèixer l’organització periodística, la logística dels viatges i les dificultats en la recerca d’històries per explicar.

La presentació tindrà lloc el dijous 24 d’octubre a les 19 h Col·legi de Periodistes de Catalunya a l’Ebre, al carrer Berenguer IV, 26 de Tortosa. La presentació anirà a càrrec d’Oriol Gracià i Francesc Millan, col·laboradors del setmanari L’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 78

Últimes notícies