HomeMedi AmbientPrimers ajuntaments de la Terra Alta que aproven la moció de rebuig...

Primers ajuntaments de la Terra Alta que aproven la moció de rebuig als parcs eòlics

L’Ajuntament de la Fatarella ha estat el primer de la Terra Alta a aprovar la moció que exigix al Govern de la Generalitat “la paralització de qualsevol projecte eòlic” a la comarca. El Consell de la Terra Alta va aprovar-la a mitjans d’este mes de maig i ara s’espera que tots els ajuntaments la voten en els seus plenaris. Segons el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, l’aprovació d’esta moció podria ser decisiva perquè la Generalitat ature els projectes que actualment hi ha sobre la taula.

L’alcalde de la Fatarella, Francisco Blanch, ha estat un dels més contundents a criticar els nous projectes que s’han començat a tramitar, i que suposarien la instal·lació d’una cinquantena d’aerogeneradors més entre els termes municipals de Corbera d’Ebre, Batea, Vilalba dels Arcs, Gandesa, el Pinell de Brai i la Fatarella. Blanch ha acusat la Generalitat de “falta de transparència”, ja que els projectes s’han presentat i un bon nombre de veïns de la Fatarella, diu, s’han assabentat del projecte directament a través de la trucada de l’empresa promotora, que s’ha interessat pels seus terrenys.

D’altra banda, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre i exalcalde d’Arnes, Xavier Pallarès, va sortir al pas de les declaracions de l’alcalde assegurant que “des de la Generalitat es va donar tota la informació a l’Ajuntament de la Fatarella quan ho va demanar”, el passat mes d’abril. I assegura que els tràmits a l’oficina de medi ambient han quedat congelats per l’estat actual de la pandèmia.

Tot i això, en una entrevista a Ràdio Móra d’Ebre, Pallarès va convidar els ajuntaments que s’oposen a la instal·lació de nous parcs eòlics a aprovar mocions en oposició als nous aerogeneradors. De moment, ja ho ha fet el Consell Comarcal, i ara s’hi suma l’Ajuntament de la Fatarella. En les properes setmanes està previst que també ho facen altres plenaris, com els de Gandesa i Horta de Sant Joan.

País Viu

Tot i la pràctica unitat que hi ha entre les formacions més importants de la Terra Alta per a rebutjar nous parcs eòlics, la moció aprovada pel Consell i l’Ajuntament de la Fatarella inclou un punt on s’acorda “dixar de participar al programa País Viu fins que no es revertisca la situació”. La iniciativa País Viu, impulsada per la Generalitat, promou una taula de negociació entre el govern català i els agents polítics i econòmics de comarques com la Terra Alta i la Ribera d’Ebre per tal d’impulsar polítiques de desenvolupament econòmic consensuades. Des del grup de Junts s’han desmarcat d’este punt en el Consell Comarcal i també ho faran als ajuntaments.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

55 + = 65

Últimes notícies