HomeEducacióPrimer dia de classe per a 27.000 alumnes de les Terres de...

Primer dia de classe per a 27.000 alumnes de les Terres de l’Ebre

Comença un nou curs escolar per a 27.062 alumnes de les Terres de l’Ebre. En xifres absolutes, seran 535 estudiants més que el passat. També s’incrementa en disset la plantilla de docents, que arriba als 2.382. Entre les principals novetats d’aquest curs 2019-2020 figura l’ampliació de l’oferta de formació professional, segons el Departament d’Educació, per respondre a necessitats més especialitzades d’acord amb les demandes del territori. En total, es posen en marxa sis nous cicles formatius de grau superior i mitjà. Paral·lelament, l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre i l’Escola d’Art de Móra la Nova formen part del programa pilot d’oferta simultània de tres anys per obtenir el títol de Batxillerat Artístic i el grau mitjà d’Arts Plàstiques i Disseny en Decoració i Ceràmica. A Amposta, es posa en marxa el col·legi Agustí Barberà comença a funcionar com a institut-escola.

Processos i qualitat en indústries alimentàries a l’Institut Montsià; Estilisme i Direcció de Perruqueria a l’Institut de Roquetes; Arts Plàstiques i Disseny en Modelisme i Matriceria Ceràmica a l’Institut de l’Ebre i a l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa; Direcció de Serveis en Restauració, a l’Institut Dertosa; i Animació, activitats socioculturals i turístiques a l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre. El nou cicle formatiu de grau mitjà se centrarà en el Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo i s’impartirà a l’Institut Alfacs, de Sant Carles de la Ràpita.

També es posen en marxa nous programes de formació i Inserció que s’impartiran a l’Institut Alfacs de la Ràpita -Auxiliar en Manteniment d’Embarcacions Esportives i d’Esbarjo- i a l’Institut Candelera -auxiliar d’Obres d’Interior i Pintura-. S’amplien els Itineraris Formatius Específics (IFE) amb un nou curs a l’Institut de l’Ebre d’Auxiliar en Manteniment d’Instal·lacions Esportives i un nou Ensenyament Esportiu a l’Institut Escola de Capacitació Nàuticopesquera de Catalunya de vela en aparell fix i vela en aparell lliure.

D’altra banda durant aquest 2019, el Departament ha invertit 522.236 euros en actuacions com la primera fase de la rehabilitació i ampliació de l’Escola Sant Llàtzer a Tortosa. La segona fase d’aquest projecte, en licitació, preveu una inversió de 286.471 euros. Aquest 2020 està previst que finalitzi la rehabilitació i ampliació de l’Escola Lluís Vinyes de Móra d’Ebre. Queda pendent d’adjudicar, en breu, la rehabilitació i ampliació de l’escola de Mas de Barberans.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

35 + = 42

Últimes notícies