HomeEsportsPrimera derrota a la LEB Or del Bàsquet Girona del tortosí Jaume...

Primera derrota a la LEB Or del Bàsquet Girona del tortosí Jaume Sorolla (72-67)

Un nefast segon temps va consumar la primera desfeta del Bàsquet Girona a la lliga davant el Tau Castelló que es va imposar 72-67, després que al descans marxaven amb un +6 amb el 36-42. Un tercer quart on la capacitat anotadora del conjunt gironí no va superar els deu punts (8) els va lastrar i no van poder capgirar-ho tancant el tercer període amb un 51-50 advers.

No va ser un partit fluïd tampoc per al pivot tortosí Jaume Sorolla que tan sols va anotar 2 punts (amb un llençament de dos punts de tres que va provar encistellar i un tir des de la línia de tres punts que tampoc va entrar), en els vint minuts de joc que va estar sobre el parquet.

Dos factors va condicionar el devenir del partit: els vuit punts a favor al tercer període i l’entrada al bonus de faltes massa aviat en el darrer han provocat la primera desfeta de la temporada. La intensitat i energia de Gonçalo Delgado (9 punts, 10 rebots i 5 faltes rebudes), l’aportació exterior d’Albert Sàbat (4/4 en el segon quart) i la direcció de Josep Franch han estat les notes destacades del partit per als gironins.

Els primers compassos de partit es desenvolupaven amb una regularitat anotadora notable (7-8, 4’) que ha acabat a favor del bàndol local tot i que l’avantatge ha estat majoritàriament gironí gràcies a un parcial de 0-5 (9-13). El rival s’ha revifat amb un parcial de 11-4 limitant les vies de passada visitants i sent proactiu en la pintura (20-17).

Els segons deu minuts han tingut un protagonista destacat en la figura d’Albert Sàbat. 4 de 4 en triples per catapultar el seu equip fins al +7 (29-36) contribuint també la bona posada en escena defensiva gironina. Els cinc punts finals de Josep Franch permetrien a l’equip encarar la segona meitat amb un lleuger coixí de punts (36-42).

A la sortida dels vestidors, la bona defensa castellonenca els permetia deixar als gironins en vuit punts al tercer quart (15-8) i reprendre l’avantatge en el marcador amb el seu base titular Óscar Alvarado fora per doble tècnica. La direcció de Faner i la bona disposició del conjunt castellonenc en la rereguarda han reestablert l’equilibri en el joc (51-50).

Al darrer tram de partit, els primers minuts eren d’igualtat fins que el conjunt gironí ha acumulat accions ofensives desencertades amb faltes a pista pròpia que han portat al Castelló a la línia de tir lliure aviat. Un 6-0 de parcial (61-54) -tots els punts des dels 4,60 metres- han generat una distància que els castellonencs han aconseguit mantenir tot i que els vermells s’han acostat a un punt (68-67). En la possessió decisiva, Jorge Bilbao, el millor dels contrincants en el darrer període (10 punts), ha encistellat sota el cèrcol per posar el 70-67 a menys de deu segons per acabar el partit.

Sala de premsa:

El tècnic gironí Carles Marco resumia el partit dient que “Sabíem que seria complicada la visita al Ciutat de Castelló. Ens ha faltat xispa, no sé si perquè és el tercer partit en una setmana, no hem pogut còrrer però ells tampoc, aleshores amb el nostre encert en la línia de tres ens n’hem anat per sobre al marcador però sabíem que havíem de donar un pas més en energia i intensitat defensiva“. A més Marco afegia que “Ens hem entrebancat en anotació a la segona part, no hem jugat bé i ens han dominat. Hem competit però ens ha faltat aquest punt de millora que si seguim treballant per corregir ens permetrà seguir competint en pistes d’equips de dalt i tenir la possibilitat de guanyar“.

La propera jornada:

Els gironins que cauen fins a la setena posició de la classificació després d’encaixar la primera derrota a la lliga, rebran a casa diumenge vinent la visita del conjunt d’Albacete el CB Almansa a partir de les 18 hores de la tarde. Els castellano-manxecs compten amb 1 victòria en els tres compromisos que han disputat, havent caigut derrotats en els dos compromisos que han disputat a casa i vencent en l’únic desplaçament que han realitzat a la pista del Levitec Huesca la Magia (72-83).