HomeTerres de l'EbrePrimera edició del Premi Coeduquem a les Escoles - Lorena Pérez Garcia...

Primera edició del Premi Coeduquem a les Escoles – Lorena Pérez Garcia per transmetre valors i models d’igualtat de gènere

TERRES DE L’EBRE // L’Institut Català de les Dones amb la col·laboració del Departament d’Educació, convocarà anualment el Premi Coeduquem a les Escoles-Lorena Pérez Garcia amb l’objectiu de reconèixer la feina els centres educatius en les etapes infantil, primària i secundària per a què infants i joves prenguin consciència dels elements que generen desigualtats per raó de gènere i esdevinguin agents de transformació.

A través d’aquest nou Premi, del qual ara s’han publicat les bases, l‘ICD guardonarà i donarà visibilitat a les bones pràctiques coeducatives i de transmissió dels valors i models d’igualtat de gènere, d’inclusió i d’igualtat d’oportunitats de totes les persones en les escoles d’educació infantil, d’educació primària i d’educació secundària obligatòria de Catalunya.

La presidenta de l’ICD, Laura Martínez, ha subratllat que “és de gran importància estratègica promoure i reconèixer la feina del sector educatiu com agent socialitzador i motor de canvi de les estructures patriarcals. És a les llars d’infants, escoles i instituts que podem accelerar els canvis que calen per avançar més ràpidament en la igualtat efectiva de dones i homes i aconseguir així l’erradicació de les violències masclistes”.

El Premi Coeduquem a les Escoles – Lorena Pérez Garcia s’adreça als centres educatius d’educació infantil, de primària i de secundària ubicats en territori català. El jurat podrà proposar diversos projectes finalistes entre els quals triarà el projecte guanyador. Tant el projecte guanyador com d’altres de destacats es visibilitzaran a través dels mitjans de comunicació propis de l’ICD com a exemples de bones pràctiques.

La primera convocatòria i la quantitat de la subvenció del Premi està previst que es publique l’any 2021. L’objectiu és que els centres educatius disposen de temps per poder conèixer els requisits i preparar les seues candidatures. Pel que fa a la subvenció, es preveu que l’import siga destinat a potenciar la coeducació en el centre.

 

Homenatge a Lorena Pérez Garcia

El Premi és un homenatge a la jurista feminista Lorena Pérez Garcia, professional de l’ICD i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que va morir d’accident de trànsit l’any 2018 a l’edat de 41 anys. Lorena Pérez Garcia era experta en polítiques públiques de gènere del Servei de Polítiques d’Igualtat de Gènere i Assessorament Jurídic de l’ICD on realitzava informes d’impacte de gènere de les disposicions del Govern, resolia assumptes plantejats per la ciutadania referents als drets de les dones i treballava amb les universitats per promoure la perspectiva de gènere en tots els àmbits de coneixement.

Va encapçalar nombrosos projectes en el camp de la igualtat de gènere i destaca la redacció de l’apartat de Coeducació i promoció de valors i models igualitaris del Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere 2019-2020. Llicenciada en Dret, Màster en polítiques d’igualtat de gènere: agents d’igualtat i Postgrau en Gènere i Igualtat, de la UAB, abans d’incorporar-se a l’ICD va treballar en estudis feministes d’aquesta universitat.

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 9 =

Últimes notícies