HomeEducaci贸Professors de l'IES de l'Ebre reivindiquen "la qualitat docent" del centre i...

Professors de l’IES de l’Ebre reivindiquen “la qualitat docent” del centre i rebutgen el “desprestigi” medi脿tic

Desenes de professors de l’IES de l’Ebre de Tortosa s’han concentrat a les portes del centre escolar aquest divendres al mat铆 per demanar que “s’aturin les acusacions” publicades sobre presumptes pr脿ctiques irregulars d’alumnes de FCT/DUAL que s’investiguen i han mostrat el seu suport als companys del departament d’Inform脿tica i Comunicacions afectats. En un manifest llegit per tres de les professores, s’han denunciat “els atacs injustificats, cal煤mnies i desqualificacions” que ha rebut aquests docents. Tamb茅 lamenten que l’institut pateixi “una campanya de desprestigi” per les informacions aparegudes en mitjans de comunicaci贸. Reivindiquen “la qualitat docent del centre” i que la ciutadania mantingui la “confian莽a” en l’institut.

En text que s’ha llegit i que t茅 el suport de part del professorat de l’IES de l’Ebre, es recrimina “els atacs personals i professionals” als quals “s’ha sotm猫s” als docents d’inform脿tica del centre “des de l’inici” de l’actual curs escolar.

Segons es conta en l’escrit, en un claustre aquest dimecres es va informar al professorat que arran del cas de les suposades pr脿ctiques irregulars, s’han presentat fins a cinc den煤ncies a alguns professors, quatre de les quals han estat desestimades, fins el dia d’avui. Tamb茅 es va apuntar que dues empreses col路laboradores “han manifestat no sortir als mitjans de comunicaci贸“, per貌 que “en general les empreses estan responent b茅 i estan obertes a col路laborar en positiu“.

Sobre aquesta reuni贸 ordin脿ria del professorat, el manifest tamb茅 recrimina que un dels docents participants no “respect茅s” la decisi贸 鈥 presa per 120 vots a favor, 25 en blanc i 3 en contra- de no enregistrar la sessi贸, d’acord amb la instrucci贸 3/3023 sobre aquesta q眉esti贸 del Departament d’Educaci贸.

Els professors han mostrat una opini贸 cr铆tica al tractament medi脿tic del cas i han reivindicat “informaci贸 rigorosa, 猫tica i honesta“, aix铆 com “un consum cr铆tic” de la informaci贸 per part de la ciutadania.

A t铆tol personal, el professor Jaume Ramos, del departament d’inform脿tica i comunicacions, ha refermat aquest “suport a la tasca del col路lectiu docent de l’Institut de l’Ebre” i ha denunciat una situaci贸 “d’indefensi贸 total” que pateixen “perqu猫 qualsevol declaraci贸 es converteix en un delicte“. Ramos ha reclamat que se separi l’脿mbit educatiu de l’administratiu i ha lamentat “que es difami” el col路lectiu amb algunes acusacions “d’explotaci贸 laboral” o males praxis d’avaluaci贸 als alumnes.

Ramos ha detallat un parell de “projectes” que han perm猫s oferir “oportunitats formatives” als estudiants i un “estalvi” al centre, com el recondicionament d’ordinadors o la instal路laci贸 de la xarxa de fibra 貌ptica. Amb aquest exemple el docent ha recordat que la societat “de vegades va per davant de les normatives” i ha defensat que cal que es permeti fer pr脿ctiques en els centres docents.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

1 + 5 =

脷ltimes not铆cies