HomeEnergiaProp de 2.500 persones van visitar el centre d’informació de la central...

Prop de 2.500 persones van visitar el centre d’informació de la central nuclear d’Ascó durant el 2023

L’interès científic per la tecnologia nuclear porta any rere any a professors tant de centres de primària com de secundària de tota Catalunya a desplaçar els seus alumnes per a visitar el centre d’informació de la central nuclear Ascó. Durant l’any 2023, 2.494 persones, la majoria joves estudiants, van visitar l’espai per a conèixer de primera mà com funciona una central nuclear i altres detalls sobre la tecnologia nuclear a través dels més d’una trentena de mòduls interactius.

El Centre d’Informació s’ha dotat recentment de recursos i materials audiovisuals que es troben disponibles a través de la pàgina web d’ANAV, com un complet tour virtual, o la sèrie de vídeos divulgatius Ciència Positiva, també disponibles en el canal de YouTube d’ANAV. Entre les iniciatives més recents, també s’han iniciat xarrades presencials per part de professionals de les centrals d’Ascó i Vandellòs en centres educatius de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, i també altres xerrades per videoconferència amb instituts d’altres comunitats autònomes.

El Centre d’Informació d’ANAV és un espai dedicat al món de l’energia. Oferix la possibilitat d’aprendre a través de l’experimentació d’una manera lúdica i divertida, pensada per a un ampli ventall d’edats. D’aquesta manera, els mòduls s’adapten tant a estudiants de secundària i batxillerat, estudiants universitaris, col·lectius, agrupacions, entitats socials o fins i tot famílies.

Les instal·lacions del Centre d’Informació es renoven i actualitzen periòdicament amb l’objectiu de millorar l’experiència dels visitants amb nous continguts. Este és el cas, per exemple, de l’àrea d’exposició exterior, estrenada el 2022, en la qual se poden contemplar algunes peces que formen part dels grans components de la instal·lació, com el ventilador d’una de les torres de tir forçat o el motor d’una bomba contra incendis. Unes peces que ens ajuden a comprendre la magnitud dels elements de la central.

Més enllà de l’espai físic del Centre d’Informació, ANAV ha impulsat la divulgació sobre l’energia nuclear a través del món digital amb diferents iniciatives dirigides a tots els públics. Una d’estes iniciatives és la sèrie audiovisual Ciència Positiva, una sèrie de vídeos que tenen com a escenari el mateix Centre d’Informació d’ANAV i, com a protagonista a Ferran Terrassa, doctor en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, que compta amb una dilatada trajectòria professional a ANAV. És, a més, un apassionat de la divulgació científica que ha posat els seus coneixements i experiència en mans d’un equip creatiu per a exposar, d’una manera divertida, amena i senzilla, conceptes molt estretament vinculats a la generació elèctrica d’origen nuclear com les radiacions, les funcions de la sala de control d’una central nuclear o com funcionen les grans turbines que produïxen, en el cas d’Ascó i Vandellòs II, més de la mitat de l’electricitat que es consumix anualment a Catalunya.

La pàgina web d’ANAV inclou una visita virtual al Centre d’Informació a través de la qual se pot accedir als diferents espais i mòduls expositius en format digital. Tots estos continguts són complementaris i estan orientats a un objectiu comú: acostar i donar a conèixer aspectes d’interès general sobre l’energia nuclear.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 40 = 49

Últimes notícies