HomeEconomiaProp d'un milió i mig de catalans es podria beneficiar del xec...

Prop d’un milió i mig de catalans es podria beneficiar del xec de 200 euros anunciat pel govern espanyol

El xec de 200 euros per a les llars amb ingressos inferiors als 27.000 euros a l’any podrien beneficiar fins a 1.485.260 catalans, segons els tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha). Es tracta d’una de les mesures anunciades aquest dimarts pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en el nou paquet anticrisi i que Gestha ha valorat positivament ja que pot suposar injectar més de 1.300 milions d’euros a les llars vulnerables. Tot i així, proposa crear dos tipus de xec; un per a famílies amb ingressos inferiors als 14.000 euros i un altre per als que tenen ingressos entre els 14.000 i els 27.000 euros. Els tècnics d’hisenda també aplaudeixen la supressió de l’IVA dels aliments bàsics però avisen que no resoldrà l’alça de preus.

En total, els tècnics d’Hisenda calculen que el xec beneficiarà prop de vuit milions de ciutadans arreu de l’Estat, concretament 7.904.845 ciutadans.

D’altra banda, Gestha ha reiterat que l’ajuda de 20 cèntims per litre de gasolina i gasoils era una mesura regressiva en beneficiar-se d’ella les persones amb rendes més altes i amb un major nombre de vehicles més potents. En aquest cas, el govern espanyol ha optat per suprimir aquesta bonificació i limitar-la només al sector del transport, l’agricultura i la pesca.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 6 = 10

Últimes notícies