HomeMeteorologiaProtecció Civil desactiva l'alerta del pla INUNCAT

Protecció Civil desactiva l’alerta del pla INUNCAT

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat este matí l’alerta del pla Inuncat perquè ja ha passat “la fase més extrema” de l’episodi de pluges previst per a este dimarts i dimecres.

El telèfon d’emergències CAT112 ha rebut, fins a les 22:00 hores de la nit del dimarts, 455 trucades associades a 321, incidents majoritàriament concentrades a la zona del Vallès Occidental (59,86%).

Els Bombers de la Generalitat han rebut un total de 207 avisos per serveis relacionats amb la tempesta, entre les 13 hores i les 23 h. El municipi on els Bombers han rebut més avisos ha estat Terrassa, amb 41, la majoria dels quals entre les 18 i les 20 hores. La gran part dels serveis en què s’ha alertat els Bombers ha estat per inundacions i filtracions, però també ha calgut l’activació del Grup d’Actuacions Especials Subaquàtic (GRAE Sub) per rescatar persones que s’han vist atrapades per uns increments sobtat de zones inundables, tot i que en cap dels serveis d’arreu de Catalunya ha calgut lamentar danys personals greus.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que durant l’episodi de precipitacions s’han registrat algunes incidències viàries, amb talls de circulació a les carreteres que actualment ja es troben restablertes.

D’altra banda, també cal destacar que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha emès dos avisos de risc hidrològic per situació meteorològica adversa, un per probabilitat d’augments del nivell dels rius, rieres i altres cursos fluvials de la comarca del Vallès Occidental, i un altre per superació del llindar d’alerta del cabal del riu Llobregat a Sant Vicenç dels Horts. A hores d’ara ja s’han finalitzat els dos avisos, sense incidències destacables.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies