HomeSocietatProtecció Civil homologa dos nous plans d'autoprotecció a les Terres de l'Ebre

Protecció Civil homologa dos nous plans d’autoprotecció a les Terres de l’Ebre

La Comissió d’Autoprotecció de la Comissió de Protecció Civil ha homologat avui dos nous Plans d’Autoprotecció (PAU) a les Terres de l’Ebre, i 23 a la resta de Catalunya.

Entre els nous plans que s’han de dur a terme destaquen el del Trambesòs, el servei de transport de viatgers amb tramvia que uneix Barcelona, Sant Adrià de Besòs i Badalona, així com els túnels de la C-16 de Montan de Tost, Tresponts i Organyà; del Campus Universitari de Sabadell de la Universitat Autònoma de Barcelona, i el de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona, de la Universitat Politècnica de Catalunya.

La reunió d’este dilluns ha estat la 27a reunió de la Comissió d’Autoprotecció (que es va reunir per primera vegada el març de 2021) creada per agilitzar el procés d’homologació dels plans d’autoprotecció i que ha permès reduir de forma significativa els terminis de resolució expressa dels procediments.

Els 25 Plans d’Autoprotecció homologats avui s’afegeixen als 785 homologats a les anteriors reunions de la Comissió des del seu començament el març del 2021 fins avui, de manera que deixen un total de 810 plans d’autoprotecció homologats.

La majoria dels plans que s’han homologat avui corresponen a activitats no temporals (22) i 3 corresponen a activitats temporals.

Pel que fa a les activitats no temporals, en esta comissió hi ha 5 centres comercials, 4 instal·lacions amb substàncies perilloses en quantitats importants, 2 establiments afectats per la normativa d’accidents greus com 1 PLASEQCAT i 1 PLASEQTA; 2 túnels de carretera; 2 edificis d’oficines; 2 establiments d’ús docent; una benzinera; una línia ferroviària; una indústria relacionada amb l’explotació minera; un port esportiu; i un hotel.
Quant a les activitats temporals, es tracta de 2 festivals-concert i una fira gastronòmica.

Plans no homologats

A la Comissió també s’han informat 17 PAU no homologats que, per vegueries, corresponen 11 a Barcelona, 2 Camp de Tarragona, 1 Catalunya Central, Lleida, Penedès i les Terres de l’Ebre.

Per tipologia, totes corresponen a activitats no temporals. Hi ha 3 establiments afectats per la normativa d’accidents greus (2 PLASEQCAT i 1 PLASEQTA); 3 hospitals; 2 instal·lacions amb substàncies perilloses en quantitats importants; 2 instal·lacions amb elevada càrrega de foc; 2 centres de dia i residència de gent gran; un edifici d’oficines; una instal·lació industrial amb substàncies perilloses no tòxiques en quantitats importants; un edifici de concurrència pública; un pavelló esportiu; i una subestació elèctrica en alta tensió.

La no homologació respon a deficiències en el contingut del pla o bé insuficiències dels mitjans i recursos d’autoprotecció necessaris per a respondre a una emergència i evitar danys greus dins o fora de l’activitat, segons el cas.

En tots estos casos, les activitats han rebut l’informe d’avaluació tècnica de la Direcció General de Protecció Civil on consten els aspectes del pla d’autoprotecció que cal esmenar i es farà seguiment al llarg dels mesos vinents per tal que es facen les degudes correccions si l’activitat no les presenta amb caràcter immediat.

A la Comissió hi ha participat la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany; el subdirector de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado; la subdirectora de Coordinació i Gestió d’Emergències, Imma Solé i el subdirector general de Seguretat Industrial, Florenci Hernández, per delegació la directora general d’Indústria.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 44 = 47

Últimes notícies