HomeSense categoriaProu Correbous rebutja les ajudes públiques al sector taurí de Catalunya

Prou Correbous rebutja les ajudes públiques al sector taurí de Catalunya

TERRES DE L’EBRE // La plataforma Prou Correbous, que unix a nou entitats de protecció animal catalanes, rebutja les ajudes públiques que es van aprovar el divendres passat al ple del Consell Comarcal del Baix Ebre, per donar suport i ajudar les ramaderies de bous braus, a través d’una moció de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, presentada per Junts per Catalunya. Des de la plataforma manifesten que “seria un escàndol destinar-hi més diners i proposen eliminar les abundants partides pressupostàries anuals per a festejos taurins d’este i els pròxims anys, i que es destinen a pal·liar els efectes que ha tingut la Covid-19 a sanitat i a altres serveis essencials”. 

Tots els grups del ple van votar a favor, a excepció de Movem Terres de l’Ebre que es va abstenir. “Els taurins estan demanant al Govern plans de contingència i recuperació de la tauromàquia a Catalunya”, explica Aïda Gascón, portaveu de Prou Correbous i AnimaNaturalis a Espanya, que afegix que “els recursos de l’administració pública no s’han d’usar per a promocionar i contractar espectacles basats en l’abús i maltractament animal, menys encara en els pròxims mesos, en els quals es necessitarà tot l’esforç i suport públic per destinar-los a l’àmbit sanitari i per a pal·liar els efectes econòmics per a les famílies, autònoms i empreses”. 

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre està intentant que esta moció siga aprovada també en els plens d’una trentena d’ajuntaments que organitzen este tipus de celebracions. Es preveu que Deltebre siga un dels primers a aprovar-la, i l’Ajuntament d’Amposta va fer-ho en el plenari del divendres passat. En concret, esta moció demana a la Generalitat que cree una línia d’ajudes per a l’alimentació de la ramaderia de bous braus i la seua atenció sanitària, per un import de 90 euros per animal tant si està o no destinat als festejos taurins; així com reclama al Departament de Cultura ajudes cap al sector taurí. 

A més, des de Prou Correbous denuncien que els ajuntaments destinen cada any prop d’1 milió d’euros en les seues partides pressupostàries per organitzar festes populars amb bous. “Són gratis per al poble, però els paguem entre tots”, es queixa Neus Mangrané, portaveu de la plataforma a l’Ebre i de l’associació antitaurina d’Amposta, Tots Som Poble. 

AnimaNaturalis, CAS International i AVATMA han estat denunciant que estes ramaderies ja vénen “sent fortament subvencionades des de fa anys amb les PAC, que suposen una mitjana del 30% dels seus ingressos, i en algunes ramaderies fins i tot reben molts més diners per les ajudes que per la venda o lloguer de caps de bestiar per a festejos”. També afegixen que “els ingressos provinents dels ajuts de la PAC tenen una incidència elevada sobre el total dels ingressos de les ramaderies. Avui dia, estes explotacions serien pràcticament inviables sense estos ajuts. S’estima que el 2018 unes 200 ramaderies van rebre un total de 130 milions d’euros d’este fons europeu, una suma que es manté sense grans variacions any rere any”.

Aïda Gascón assegura que la majoria de les ramaderies de bou brau no són rendibles com a model de negoci: “els ramaders crien este tipus de bestiar boví brau més per hobby o tradició familiar que per necessitat, ja que tenen altres fonts de negoci en les seues explotacions ramaderes o són antics terratinents que ja han heretat terres i segueixen la tradició de la família. No s’hauria de donar ajudes a un sector en declivi i que no aporta més que despesa de fons públics que haurien d’invertir-aquí on siga més necessari”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

63 + = 69

Últimes notícies