Prou

L’entrada d’un nou any l’he entès sempre com una nova oportunitat, un tornar a començar i posar el comptador a 0. Esperava, doncs, que el nou any donés l’oportunitat també de frenar la xacra de la violència masclista al nostre país després de tancar el 2022 amb dades molt preocupants: 11 dones assassinades al mes de desembre per violència masclista i un total de 50 feminicidis.

I malauradament l’entrada d’any tampoc sembla donar gaires esperances: 4 dones han estat assassinades en menys de 24 h, pocs dies després d’encetar el 2023. Sembla que en comptes d’avançar, estem retrocedint. Perquè, tot i que també han crescut el nombre de denúncies, sembla que el sistema judicial encara no està prou preparat per a fer-hi front. Sorprèn que en molts d’aquests casos la víctima havia denunciat prèviament el seu assassí, però no havia aconseguit les mesures preventives.

Només cal revisar les notícies d’aquests darrers dies per adonar-nos que el masclisme encara és molt present. Perquè no podem oblidar que, tot i que els feminicidis siguin la punta de l’iceberg, cada dia moltes dones han d’enfrontar-se a altres tipus de violències masclistes menys visibles, com l’econòmica, la psicològica o de poder.

Coincideix que durant el mes de desembre també hem criticat molt altres països que restringeixen els drets de les dones, com si des d’aquí poguéssim donar gaire exemple, amb totes aquestes xifres damunt la taula. Ens queda un llarg camí per acabar amb el que ja s’està convertint en una vertadera pandèmia. Tant de bo comencem un any amb el comptador a 0 i l’acabem sense moure’ns d’aquest número. Mentrestant, ens tocarà cridar ben fort: PROU!

Claudia Ruiz
Claudia Ruiz
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 3 =

Últimes notícies