HomeTurismePuja el nombre de campistes a l’Ebre, la destinació que millor suporta...

Puja el nombre de campistes a l’Ebre, la destinació que millor suporta la pandèmia

Els mesos més forts de la temporada turística, juliol i agost, han estat globalment dolents per al sector turístic de Catalunya, un sector molt castigat per l’actual crisi sanitària. Ho constata la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV en l’informe Resiliència de la demanda turística a Catalunya l’estiu de 2020, elaborat a partir de les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) corresponents a l’ocupació turística durant estos dos mesos. En termes absoluts, Catalunya està a la cua del rànquing estatal pel que fa a l’ocupació turística durant l’estiu, pel pes del mercat internacional, però la demanda del mercat domèstic s’ha mantingut per damunt de la mitjana estatal i això ha afavorit especialment territoris com les Terres de l’Ebre, comenta el director de la Càtedra d’Economia Local i Regional, Juan Antonio Duro.

Les marques turístiques que han mostrat una major resiliència en termes globals han estat la Vall d’Aran i les Terres de l’Ebre, mentre que les pitjors són Barcelona i Costa de Barcelona. Esta major resiliència s’observa en tots els tipus d’allotjaments turístics, però en el cas de l’Ebre, sobretot en els càmpings amb un augment, fins i tot, del nombre de viatgers de més d’un 2%. Al marge del nombre de viatgers, l’informe també analitza la mitjana de pernoctacions en els diferents establiments turístics i s’observa una major resiliència en el nombre de viatgers en detriment del nombre de pernoctacions. Això és especialment notori a la Costa Daurada, que passa de tenir una mitjana de pernoctacions en hotels de 3,11 dies el 2019, a 2,40 dies el 2020.

Per contra, a les Terres de l’Ebre la mitjana de pernoctacions ha crescut lleugerament als hotels, de 2,28 a 2,52 dies de mitjana. Les dades més positives de l’informe se les emporta el turisme rural, que situa Catalunya en una de les millors posicions de l’Estat, ja que ha crescut un 24% el nombre de viatgers domèstics i un 39% les pernoctacions, així com també l’estada mitjana. “Són dades molt il·lustratives de com s’ha comportat el mercat”, manifesta el director de la Càtedra d’Economia Local i Regional, Juan Antonio Duro.

Descens de l’ocupació

Duro ha presentat esta anàlisi del sector turístic coincidint amb la presentació del Butlletí d’Anàlisi de la Conjuntura Local de les Terres de l’Ebre, del segon trimestre del 2020. Per segon trimestre consecutiu i a causa dels efectes de la crisi sanitària, l’economia de les Terres de l’Ebre ha sofert una nova davallada important. Així l’ocupació al territori va baixar durant el segon trimestre de l’any un 4,6%, dada que representa 1,2 punts més que el primer trimestre d’este 2020, en què ja es van poder notar els efectes de la pandèmia. Concretament, el nombre total d’afiliats a la Seguretat Social al segon trimestre del 2020 a les Terres de l’Ebre ha assolit la xifra de 52.183, és a dir, 2.493 afiliats menys que el segon trimestre de l’any anterior. La davallada ha estat important al conjunt del país.

Els sectors més afectats al territori han estat el dels serveis (-6,1%), el de la indústria (-1,6%) i el de la construcció (-1,5%), mentre que el de l’agricultura ha estat el que ha registrat una evolució interanual negativa menys marcada (-0,3%). Per comarques, la davallada més important l’ha experimentada el Baix Ebre (-6,4%), seguida de la Terra Alta (-3,5%), el Montsià (-3%) i la Ribera d’Ebre (-1,8%). L’atur ha crescut durant el segon trimestre de l’any en un espectacular 27,9%.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 6 =

Últimes notícies