HomeCultura"Quan les nenes volen alt”, teatre familiar per reivindicar els somnis de...

“Quan les nenes volen alt”, teatre familiar per reivindicar els somnis de totes les xiquetes del món

Pocs dies abans del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, la Xarxa Amposta ha programat l’obra de teatre “Quan les nenes volen alt” de la companyia El Replà Produccions, la qual ha fet una adaptació a musical del conte homònim de Raquel Díaz Reguera ique serveix per reivindicar els somnis de totes les nenes del món.

L’espectacle que es podrà veure dissabte vinent, 4 de març a les 18 hores  a l’Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta, ens mostrarà les històries de l’Adriana, la Ximena i la Martina; tres xiquetes que tenen grans somnis per al futur, però que s’hauran d’enfrontar a una sèrie d’obstacles per assolir-los.

“Quan les nenes volen alt” incideix en la qüestió del reconeixement professional de les dones i el dret que haurien de tenir a triar el seu propi itinerari vital, acadèmic i laboral.

L’obra ens presenta l’Adriana, que és rodoneta com el punt de la i de gran vol ser violinista. La Martina, que de l’habitació estant, simula que pilota una avioneta, i de gran vol ser la millor pilot del món sencer. I per últim; la Ximena, que és molt silenciosa i una apassionada de la lectura, d’aquí que vulgui ser una escriptora reconeguda.

Totes tres aspiren a acomplir els seus somnis, quan siguin persones adultes. Amb tot, el senyor Nohoaconseguirasmai, que farà els possibles per tal d’evitar-ho, els ha omplert les butxaques de pedres perquè no puguin volar. Els casos de l’Adriana, la Ximena i la Martina són paradigmàtics. En són tres, però en podrien ser deu, cent, una, o totes les nenes del món.

L’espectacle és una adaptació musical de Joan Sors del conte homònim de Raquel Díaz Reguera, “Quan les nenes volen alt” (Lumen Il·lustrats, 2017). La posada a escena és a càrrec del Replà Produccions, dedicada, des del 2008, a la creació i producció de teatre per a tots els públics amb l’objectiu de teixir, per mitjà de les arts escèniques, ponts de diàleg intergeneracionals.

Les entrades es podran adquirir al web http://xarxaamposta.fila12.cat/ i a la taquilla el dia de l’espectacle. Els socis de La Xarxa i titulars del Carnet Jove es beneficiaran d’un descompte en la compra.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

34 + = 42

Últimes notícies