HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catQuatre milions d’euros

Quatre milions d’euros

En un article publicat el mes passat al digital del Setmanari l’Ebre sobre l’enderrocament de les cases ruïnoses situades a sobre de l’absis de la catedral de Tortosa es recordava que ja l’abril passat, l’anterior alcaldessa, Meritxell Roigé, va declarar en roda de premsa que havien estat ja expropiades les 18 finques. Per tant, sembla que s’estava ja en condicions de realitzar l’enderrocament en dates pròximes. Això permetria enllaçar els dos trams de passeig al voltant de la Suda, el construït els anys vuitanta del segle passat essent alcalde Vicent Beguer, i el fet fa menys de dos anys, durant el mandat de Meritxell Roigé.

D’un altre costat, l’anterior Ajuntament, planificava construir quatre apartaments als solars de les cases enderrocades. Seria un edifici de menor alçada que les cases avui existents, permetent d’aquesta manera més visibilitat a la torre de Túbal i al veí tram de muralla de la Suda.

En l’article es feia referència al fet que l’actual Ajuntament no diu res de la situació d’aquelles cases, mentre ha anunciat la construcció de 24 pisos socials al pròxim carrer Felip Neri, i 4 més a la plaça de Sant Joan, al Rastre.

L’alcalde Jordi Jordán ens ha informat que l’enderrocament d’aquelles cases de l’absis i la construcció pensada per a fer allí “significa una inversió de 4 milions d’euros, i les arques de l’Ajuntament ens les han deixat buides”, i, a més, “la construcció d’aquells apartaments no passava d’un avantprojecte”. A banda, també ha explicat que de les cases existents al carrer Felip Neri on s’han de construir els nous pisos “algunes no havien estat encara expropiades per a lliurar-les a la Generalitat, malgrat el que havien dit els de l’anterior Ajuntament”.

Si el volum econòmic esmentat s’ajusta la realitat, els 4 milions d’euros són, certament, més diners dels que d’entrada un pot pensar d’una obra com aquella. El que sí que em sembla qüestionable és la decisió de construir cap edifici a sobre de l’absis, llevat que sigui imposat per Patrimoni. Per què no limitar-se a enderrocar les cases adequant el lloc com a part del passeig de les muralles i, a la vegada, com una placeta i mirador a sobre de l’absis? Aquest és un lloc on es fan molts espectacles i presentacions. Deixar-ho d’aquesta manera encara donaria

Daniel Arasa
Daniel Arasa
Periodista i professor de periodisme (jubilat)
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 36 = 40

Últimes notícies