HomeSense categoriaQuè és l'autoconsum? A l'espai de l'estalvi

Què és l’autoconsum? A l’espai de l’estalvi

TERRES DE L’EBRE // Vivim un moment de transició cap a models renovables i sostenibles que han de promoure una reducció d’emissions de CO₂. En esta línia, l’autoconsum ens permet obrir nous espais a la generació energètica sostenible, com els terrats o les teulades, per consum propi o compartit. 

Hi ha múltiples solucions per muntar una instal·lació a les llars particulars. En els darrers anys la tecnologia ha millorat eficiència i s’han abaratit en costos de manera que es redueixen els terminis d’amortització. Les empreses són les que ja han iniciat aquest camí i ho estan aplicant cada vegada més perquè consumeixen l’energia durant les hores que la generen i això els fa més rentable la inversió. 

La generació varia al llarg de l’any, de les condicions climàtiques i de les hores del dia i en general la corba de producció energètica no solen coincidir amb els moments de màxim consum com són els vespres i les nits. És per això que la tecnologia avança en el desenvolupament de bateries amb major capacitat d’emmagatzematge que permeten poder fer ús de l’excedent generat com més convinga o bolcar l’energia al sistema i que es retribuïsca o compense a la factura.
 

Canvi de model 

Sorgeix així la nova figura anomenada “Prosumer” que és el productor – consumidor que genera i gestiona l’energia que produeix. Passa, doncs, a tenir un paper actiu en les decisions respecte a quan emmagatzemar l’energia generada, quan bolcar l’excedent, quan vol consumir directament de la seua pròpia producció o quan vol agafar energia que li arriba de la xarxa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

71 + = 79

Últimes notícies