HomeCulturaQuico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries celebra 30...

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries celebra 30 anys de trajectòria

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries preparen el seu 30 aniversari. Per este motiu, el grup ebrenc han organitzat per al pròxim 3 de desembre i durant tot el 2023 la celebració dels 30 anys de trajectòria en el món de la música a Catalunya.

Una trajectòria sense interrupcions, parèntesis ni punts i a part i que es tradueix en més de 2.000 concerts, 14 discos, 23 espectacles, el Premi Nacional de Cultura, el Premi Joan Amades, dos premis ARC, un premi Altaveu i 12 premis Enderrockestos darrers tots atorgats per votació popular.

Els músics ebrencs iniciaran la commemoració amb la tradicional gira de ‘Lo Misteri de Nadal’, que es podrà veure a Barcelona (23 de desembre) Tortosa (25 de desembre), Reus (26 de desembre) i altres llocs com l’Aldea, Beseit o Parets del Vallès.

Passades les festes de Nadal i durant tot el 2023 recorreran per tot el país amb dos propostes: ‘Es cantava i es canta / Gira 30 anys’ i ‘Ilercavònia‘, la seua nova creació que recupera els orígens de l’antiga regió de l’Ebre a través de cançons que han esdevingut himnes populars i han forjat la seua identitat.

Aniversari en plena etapa creativa

Amb tot este programa i un nou disc en preparació, podem dir que l’aniversari els agafa treballant i en plena creació, símptomes de què al vell Renault 4L el vehicle del seu imaginari) li queda encara molta gasolina. De fet, el grup ni tan sols va interrompre la seua activitat durant el confinament del 2020, que cada dia van publicar una cançó en un document que ha quedat com una crònica de 55 dies històrics.

Els Quicos van ser fundats per Arturo Gaya i Xavi Borràs, i en ben pocs mesos s’hi va incorporar Jordi Fusté. Tots tres van crear els personatges de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries que donarien nom a la formació.

L’any 1998 Quique Pedret va substituir a Xavi Borràs en el paper de Lo Noi i successivament es van anar produint canvis. Actualment el grup està format per Arturo GayaQuique Pedret, Jordi Fusté, Josep Lanau, Kike Pellicer i Sergi Molina.

Estos 6 músics comparteixen escenaris des de fa ja 20 anys, juntament amb Maria Elena Maureso, que és la mànager del grup des dels seus inicis. També, des de l’any 2012 i amb seu a Tortosa, està en ple funcionament el Centre d’Interpretació de la Jota a les Terres de l’Ebre, impulsat a partir de la recerca portada a terme pel grup, amb una Aula de Músiques de la Terra, una exposició permanent i un fons documental escrit i sonor sobre la música popular al sud de Catalunya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 3 =

Últimes notícies