HomeSense categoriaRebrotem aportarà 112.112 euros als agricultors afectats per l’incendi de la Ribera...

Rebrotem aportarà 112.112 euros als agricultors afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre

EDICIÓ PAPER // La plataforma Rebrotem repartirà 112.112 euros en ajuts als agricultors afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre del passat mes de juny. Esta quantia, que vol ser un homenatge al personal d’emergències que va participar en la lluita contra el foc, es repartirà segons uns criteris que s’han consensuat amb Unió de Pagesos. Es calcula que podran beneficiar-se uns 300 agricultors d’uns ajuts que aniran dels 2.000 als 5.500 euros.

Els diners provenen de donatius que empreses i particulars van poder fer durant els mesos posteriors a l’incendi mitjançant la plataforma Goteo, que va recollir 98.117 euros, i també hi ha hagut la participació dels supermercats Condis, amb una altra campanya solidària que va recollir 15.965 euros, així com també altres iniciatives solidàries. En total s’han recaptat més de 130.000 euros, però Rebrotem es reserva un fons per a poder impulsar altres projectes que puguen ajudar a recaptar nous fons per als agricultors.

El portaveu de Rebrotem, Roger Herèdia, ha assegurat que és una xifra “gens menyspreable” i que “ve de la solidaritat de moltes persones” d’arreu del país. “A més, amb 112.112 euros hem volgut fer un homenatge als cossos d’emergències i seguretat que van treballar per a lluitar de manera ingent conta aquell incendi i el va poder vèncer”, destaca Herèdia.

Els ajuts ara es distribuiran entre els pagesos afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre. Les bases s’han fet d’acord amb els criteris d’Unió de Pagesos i tots els agricultors que s’hi vulguen acollir ja poden accedir a la tramitació per via telemàtica fins al proper 28 de juny, i també es pot fer de forma presencial a les oficines d’UP a Móra d’Ebre. El responsable d’organització del sindicat, Josep Carles Vicente, assegura que l’objectiu és “recuperar el potencial productiu de les explotacions afectades”.

Els ajuts s’han dividit en quatre trams que van entre 2.000 i 5.500 euros. La quantia que rebrà cada agricultor dependrà del nombre de sol·licituds, en funció de si es tracta d’un agricultor professional, si és una explotació agrària prioritària i també del nombre d’hectàrees afectades i de les pèrdues que haja tingut.
 

Tornen els treballs de recuperació a la zona afectada
Els treballadors de Forestal Catalana i també els dels plans d’ocupació del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament de Flix ja treballen sobre el terreny per tal de recuperar els terrenys afectats pel foc. A principis de mes es van reprendre les activitats per tal de retirar la fusta cremada per l’incendi i per col·laborar amb els propietaris afectats. Els plans d’ocupació acabaran a final d’any i han donat feina a més d’una cinquantena de persones, que s’han format en tasques d’auxiliars forestals.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

36 + = 46

Últimes notícies