HomeEnergiaRebutgen l'emplaçament de 4 parcs fotovoltaics que afectaven 350 ha a l'Ametlla...

Rebutgen l’emplaçament de 4 parcs fotovoltaics que afectaven 350 ha a l’Ametlla de Mar i el Perelló

La Ponència d’Energies Renovables (Departament de Territori) ha desestimat la viabilitat de l’emplaçament de quatre projecte de parcs fotovoltaics als termes municipals de l’Ametlla de Mar i el Perelló. Són els projectes Raspersolar 1 (40 MW), Les Vinyasses (32,67 MW), Les Planes (47,19 MW) i Calafat (43,56 MW). Els quatre projectes abastaven 320 hectàrees del terme de l’Ametlla i 32 ha del Perelló. L’òrgan tècnic ha descartat els projectes perquè afecten l’àrea de presència de l’àguila cuabarrada i altres espècies protegides, per incompatibilitats urbanístiques i per incomplir el planejament de l’espai agrari. D’altra banda, la Ponència ha avalat els parcs solars Aubanell a Gandesa (1,2 MW), La Ribera i a Garcia (15 MW) i Roquetes (12 MW).

Els projectes de plantes fotovoltaiques que s’han desestimat a l’Ametlla de Mar, i que també afectaven els termes municipals del Perelló o Tivissa, es projectaven “dins d’una Àrea d’Interès Faunístic i Florístic per presència d’àguila cuabarrada” i també d’una espècie de flora protegida que és la caragola sanguínia.

En el cas dels parcs Raspersolar 1 i Les Planes, l’òrgan tècnic assenyala que tampoc són compatibles amb el plantejament urbanístic vigent a l’Ametlla de Mar, però cap dels quatre projectes (també Les Vinyasses i Calafat) compleixen amb el planejament territorial (PTPTE) “pel que fa a la preservació dels components de l’estructura agrària i a les directrius de paisatge en relació amb l’espai agrari”, motiu pel qual la Ponència ha fet un pronunciament desfavorable a l’emplaçament proposat.

En les sessions del 22 de febrer i el 8 de març, la Ponència també ha desestimat els recursos que s’havien presentat contra el pronunciament desfavorable als parcs eòlics Motarro II, Muntanyes de Burgans 3 i Tivissa I i al projecte híbrid Xerta-Sénia. Les modificacions que s’han fet als avantprojectes no han estat suficients per corregir l’impacte paisatgístic o a l’avifauna, entre d’altres, pels quals havien estat desestimats.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 7 =

Últimes notícies