HomeTurismeRegulació i restriccions per a protegir la natura als parcs naturals de...

Regulació i restriccions per a protegir la natura als parcs naturals de les Terres de l’Ebre

Tenint en compte les bones previsions d’ocupació turística per Setmana Santa, les administracions ja han anunciat que s’implementaran algunes restriccions d’accés per a evitar la massificació d’espais naturals, com el Trabucador, les platges de Deltebre i els estrets d’Arnes.

 

Regulació amb places gratuïtes, al Trabucador

Del 8 al 18 d’abril s’establirà un dispositiu de control i vigilància per tal de garantir que els cotxes estiguen ben aparcats i endreçats a les tres zones d’estacionament habilitades: l’entrada de la platja del Trabucador, a la zona del Mirador i al final del camí transitable de la platja del Trabucador.

Durant el període d’hivern tan sols estan habilitades les dos primeres bosses d’aparcament, però durant la Setmana Santa s’ha decidit que l’espai transitable siga el mateix que a l’estiu, amb un total d’unes 700 places d’aparcament gratuïtes.

“Entenem que hi haurà suficient espai per a aparcar amb total normalitat. No es permetrà aparcar fora de les àrees autoritzades”, ha assenyalat Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita, en declaracions a este periòdic.

Per altra banda, a partir de les 23 h i fins a les 6 h es tallarà l’accés a la barra per a evitar les pernoctacions il·legals. Des de l’Ajuntament de la Ràpita expliquen que a l’estiu del 2022 es tornaran a establir les mateixes mesures de regulació dels accessos que es van posar en pràctica de l’1 de juliol al 31 d’agost de 2021 i, per tant, s’haurà de pagar per a accedir-hi. Tanmateix, daurant el període de Setmana Santa no es desplegarà este dispositiu, que implica la instal·lació de barreres d’entrada que identifiquen les matrícules dels vehicles, així com la contractació de personal per a poder implementar tots els serveis.

 

Platges de Deltebre i Estrets d’Arnes, de pagament

Els pàrquings regulats de la Marquesa i la Bassa de l’Arena de Deltebre s’activaran del 8 al 18 d’abril. A més, es reforçarà el servei de policies del servei de platges perquè hi haja més control i s’oferisca un millor servei als visitants de temporada, tal com indica Francisco Castro, regidor de Deltebre.

Abans d’esta regulació i de l’adequació dels pàrquings l’agost passat, la gent aparcava al camí que donava accés a la platja, on ara està prohibit estacionar.

En este sentit, el Govern municipal de Deltebre vol evitar les imatges de llargues fileres de cotxes aparcats en camins i carreteres del Delta que es van viure durant la Setmana Santa del 2021 davant l’increment massiu de l’afluència turística a les zones litorals del municipi.

Les tres zones d’aparcament seran el pàrquing de la Bassa de l’Arena (capacitat de 150 vehicles), el pàrquing de la Marquesa (300 places) i part del camí municipal de l’estació de bombeig de Pal paral·lel a la platja (uns 300 vehicles), i seran de pagament.

Per la seua banda, l’Ajuntament d’Arnes està molt satisfet amb la regulació, durant l’estiu, de l’accés a les zones de bany dels rius Estrets i Algars, als Ports. Tant és així que es tornaran a aplicar les mateixes restriccions d’accés amb vehicles motoritzats durant la Setmana Santa, del 8 al 17 d’abril.

Es posaran en marxa dos aparcaments de pagament -al Toll de Vidre i als Estrets d’Arnes- i amb places limitades (40 i 40) per a evitar la massificació en alta temporada turística a les principals zones naturals de bany del seu terme municipal. Estos aparcaments seran de pagament des de les 11 fins a les 19 hores.

“Passat Setmana Santa, tornarem a regular l’accés de cara a mitjans de juny i fins a finals de setembre, però la previsió és que reobrirem els pàrquings amb una ampliació de la seua capacitat d’unes 70 noves places”, avança Joaquim Miralles, alcalde d’Arnes, al Setmanari L’EBRE. Per altra banda, Miralles reclama que, de cara a la temporada d’estiu, s’apliquen mesures similars a Horta de Sant Joan i a la Fontcalda, a Gandesa.

Paula Pedrero
Paula Pedrero
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 37 = 39

Últimes notícies