HomeSocietatRemsa i la seva aposta per la implicació amb el teixit social...

Remsa i la seva aposta per la implicació amb el teixit social del seu entorn

En els darrers anys l’empresa Remsa ha consolidat la seva aposta per la implicació amb el teixit social del seu entorn. A través del Projecte Social Remsa, la companyia de serveis funeraris s’ha posat a disposició de persones, entitats i associacions per recolzar els seus projectes socials, campanyes solidàries o per ajudar en el desenvolupament de la seva activitat habitual.

El Projecte Social Remsa ha impulsat ja una quinzena d’accions en àmbits tan diversos com la investigació mèdica, la promoció de l’esport o el suport psicològic. Remsa ha estat al costat d’iniciatives de gran importància social com el projecte Emma, però també ha estat patrocinador directe d’altres com el festival benèfic Amposta amb Cor.

La promoció del talent i l’aposta per millorar el teixit social o l’acompanyament de les persones en durant la pèrdua d’un ésser estimat són altres dels pilars del Projecte Social. El director general de Remsa, Fernando Muiño, subratlla que els objectius no són altres que “estar al costat de les persones en els moments que més ho necessiten”. Una afirmació que va més enllà de l’activitat habitual de Remsa i que, com explica Muiño, té “la voluntat de contribuir a millorar el teixit social del territori”.

Tot i que les col·laboracions de Remsa amb entitats socials de les Terres de l’Ebre venen de més enrere, el Projecte Social Remsa s’engega el 2018. Ho fa al costat de l’Ajuntament d’Amposta, donant suport a joves amb talent a través de la participació en el festival UNLEASH de Madrid, un esdeveniment on joves de tot l’Estat mostraven les seves habilitats artístiques i talent creador. L’any següent, i amb motiu de la setmana europea de la mobilitat, el Projecte Social Remsa va iniciar la seva aposta per la promoció de l’esport amb la donació de 300 cascs de bicicleta a les escoles d’Amposta. Més endavant, Remsa va recolzar l’Ajuntament en l’organització del primer Congrés Esportiu d’elit a la ciutat.

L’estreta col·laboració amb el consistori ampostí ha permès consolidar una de les grans apostes del Projecte Social Remsa, el festival Amposta amb Cor. En anteriors edicions ja s’havia col·laborat, però és a partir de la tercera que Remsa assumeix el patrocini principal d’aquest concert benèfic que té per objectiu recollir fons i donar-los cada any a una entitat social diferent. El 2019 es van lliurar a l’Associació de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre. L’any 2020, la situació sanitària no va permetre organitzar la gala benèfica i al seu lloc, Remsa va fer una donació de 2.000 euros a l’Associació d’Afectats per Hiperactivitat i Dèficit d’Atenció.

L’altra destacada col·laboració solidària del Projecte Social Remsa ha estat amb el Projecte Emma, que investiga nous tractaments per al càncer de mama. Remsa hi ha donat suport fent difusió de la campanya de recollida de fons a través del patrocini de l’equip femení del Club Bàsquet Cantaires de Tortosa, que van lluir la marca del projecte Emma a les seves samarretes. Més enllà de la difusió, Remsa ha contribuït decididament en aconseguir l’objectiu de fons que s’ha marcat el Projecte Emma fent una donació de 10.000 euros i comprant un miler de polseres solidàries que després va distribuir entre els seus usuaris.

Tan important com el suport del Projecte Social Remsa a iniciatives de caràcter solidari, ha estat el suport als usuaris dels seus equipaments a través dels programes d’assistència psicològica durant els processos de dol. I és que Remsa no
s’ha limitat a oferir el servei que les persones que han patit la pèrdua d’un ésser estimat necessiten, sinó que les acompanya durant el difícil procés del dol.

Una de les experiències que més bona acollida han tingut pels usuaris han estat els grups de dol. Es tracta d’un servei d’atenció psicològica gratuïta que consisteix a posar en comú amb altres persones les diferents experiències relacionades amb el dol i la mort. La discussió està sempre tutelada i acompanyada per un dels psicòlegs especialitzats de l’empresa. Més recentment es van afegir les sessions en grup per tractar el dol perinatal, és a dir, la mort d’un nadó. És una experiència pionera, ja que la mort dels infants (i més encara els bebès) segueix sent un tema poc avesat a sortir de l’esfera família més íntima.

El Projecte Social Remsa també posa a disposició els seus psicòlegs per acompanyar els seus usuaris durant el procés de dol. Un servei gratuït que es va convertir en més necessari que mai durant la situació excepcional viscuda durant la pandèmia. Moltes persones que van patir la pèrdua d’un ésser estimat, sigui a conseqüència de la Covid-19 o d’una altra causa, no va poder acomiadar-se com haurien volgut a causa de les estrictes mesures sanitàries. Aquest ha estat un dels aspectes més durs de la pandèmia i per això era el moment que Remsa necessitava donar una millor resposta als seus usuaris, estant al seu costat en circumstàncies tan difícils.

Però la importància que té la gestió del dol per al Projecte Social Remsa també es veu amb les seves iniciatives pedagògiques. Perquè tan important és oferir l’assistència durant la pèrdua d’un ésser estimat com educar en entendre i saber gestionar aquestes experiències que, d’altra banda, formen part de la vida. És per això que Remsa s’ha centrat a fer pedagogia entre els xiquets i xiquetes, amb els qui parlar de la mort sovint és un tabú. Per introduir alguns dels seus aspectes, Remsa ha iniciat uns tallers a les aules amb el seu equip de psicòlegs. Però actualment també s’ha engegat la formació de professors d’educació primària i secundària a través de cursos gratuïts coordinats amb el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Impuls al talent

Més enllà de les accions ja dutes a terme, el Projecte Social Remsa està treballant en nous projectes que consolidaran l’aposta de l’empresa pel suport al teixit social del territori. A través de diferents programes, Remsa farà una aposta clara per impulsar el talent a les Terres de l’Ebre i en crear oportunitats pels joves.

És per això que s’impulsaran unes beques que, seguint criteris educatius i socials, s’atorgaran a alumnes de les Terres de l’Ebre per remarcar l’excel·lència acadèmica. En l’àmbit social, Remsa i la Fundació Gentis estan treballant en un projecte d’integració social a través de l’esport dirigit a donar oportunitats a joves d’entorns familiars amb més dificultats. I per últim, Remsa farà una aposta en promocionar les noves tecnologies entre la ciutadania, i es farà a través del projecte Fab Lab Terres de l’Ebre, donant suport als projectes d’innovació digital amb caràcter social.

El director general de Remsa, Fernando Muiño, ha destacat que el nou enfocament del Projecte Social Remsa pels pròxims és “un projecte sòlid, molt treballat i pensat perquè tingui un impacte positiu al nostre territori”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 5 = 10

Últimes notícies