HomeMobilitatRenfe implementa un nou horari a l'R2 sud que incrementa en 13...

Renfe implementa un nou horari a l’R2 sud que incrementa en 13 minuts el temps de viatge a causa de l’avaria

Renfe implementa a partir d’aquest dissabte un nou horari al servei de Rodalies R2 sud, a causa de l’avaria a Gavà que afecta la línia des de dilluns a la nit i que no es preveu que estigui solucionada fins d’aquí a tres o quatre setmanes. La nova planificació incrementa en tretze minuts el temps de viatge actual. Els viatgers podran consultar els horaris a través del web rodaliesdecatalunya.cat, l’aplicació per a telèfons mòbils de Rodalies i pels canals habituals de comunicació de Rodalies de Catalunya. Renfe explica que l’objectiu del nou horari és minimitzar l’afectació als usuaris tenint en compte les limitacions de capacitat que presenta.

Segons indica la companyia, els nous horaris permeten oferir un servei amb informació real de temps de pas, així com un temps de viatge assimilat a les circumstàncies que comporta la gestió de la circulació amb un “Bloqueig Telefònic Nominal” entre Castelldefels i El Prat.

L’increment de tretze minuts en el temps de viatge es justifica en el fet que “tècnicament s’ha treballat per donar una oferta real i així optimitzar la capacitat de la infraestructura en aquest trajecte“, segons indica Renfe en un comunicat.

El nou horari s’afegeix al servei complementari d’autobusos en dies laborables ja establert durant les hores punta del matí entre Castelldefels i Barcelona (de dos quarts de set a les nou) i a les de la tarda des de Barcelona i fins a Gavà i Castelldefels (de cinc a set), amb una freqüència de mitja hora en ambdós casos.

Des de dilluns s’incorporarà aquest servei complementari a la relació Gavà – Barcelona al matí (també de dos quarts de set a nou). En total, els serveis complementaris d’autobusos programats per Renfe oferiran al voltant de 30.000 places setmanals.

A més, els equips de Rodalies continuen treballant en ampliar aquests serveis substitutoris. Renfe indica que està contactant amb empreses del sector que puguin disposar de disponibilitat de vehicles i conductors.

Per a aquests serveis llançadora són vàlids els títols de transport de Rodalies, per la qual cosa els viatgers no hauran de pagar res més per utilitzar aquesta alternativa de desplaçament.

D’altra banda, Renfe i Adif segueixen treballant en l’adaptació dels nous horaris per a serveis Regionals del sud. Segons Renfe, la “complexitat” d’aquestes tasques fan preveure que el canvi es durà a terme al llarg de la setmana vinent.

Pel que fa a l’R2 nord, per tal de mantenir-ne la freqüència els trens Regionals de l’R11 (Portbou-Girona-Barcelona) prestaran el servei habitual, i faran parada a les estacions compreses entre Granollers Centre i Barcelona.

En relació als tres trens Intercity per sentit que circulen al tram afectat per la incidència, es farà transbordament per carretera entre l’Hospitalet de l’Infant i Barcelona Sants.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies