HomePolíticaRepresentants del món municipal i directors dels serveis territorials de Junts opten...

Representants del món municipal i directors dels serveis territorials de Junts opten per seguir al Govern

Els militants de Junts per Catalunya a les Terres de l’Ebre poden votar, fins divendres -dia 7- a les 17 h, en la consulta sobre si la formació ha de seguir al Govern de la Generalitat, en coalició amb Esquerra Republicana. Tant la majoria dels càrrecs electes del món municipal com els representants dels serveis territorials s’han mostrat favorables de seguir al Govern.

En la línia de la majoria dels consellers i conselleres del Govern, fonts del partit han assegurat a este setmanari que es mostren favorables a continuar formant part del Govern. A la vegada, uns 24 integrants del món municipal de Junts -entre ells, alcaldes, candidats i regidors- han signat un manifest per a demanar a la militància que vote a favor de continuar al Govern de la Generalitat.

“La capacitat de transformació real i transversal es té quan es governa”, diu el comunicat. Entre els signants hi ha els alcaldes de l’Ampolla, Arnes, Rasquera, Freginals, Masdenverge i la Pobla de Massaluca, a més del director de l’Institut pel desenvolupament de les comarques de l’Ebre (Idece) i la diputada al Parlament Irene Negre.

Pel que fa a l’executiva territorial de les Terres de l’Ebre, només alguns dels seus representants s’han pronunciat obertament. Xavier Pallarès, Laura Domènech i Àngels Llombart han signat el manifest, mentre que d’altres, com Joan Baptista Forcadell, s’han pronunciat obertament a les xarxes a favor de la continuïtat al Govern. D’altra banda, l’aldeà Rai López s’ha mostrat obertament partidari que la formació abandone la coalició de govern. La presidenta de l’executiva, l’ampostina Annabel Marcos, no s’ha pronunciat obertament per cap de les dos opcions.

Quant a l’àmbit nacional, la formació es troba dividida. Veus de pes, com l’expresident Puigdemont, la presidenta del Parlament suspesa de funcions, Laura Borràs, o l’exconseller Jordi Puigneró s’han mostrat partidaris que Junts dixe el Govern. D’altra banda, pràcticament tots els consellers i conselleres s’han mostrat favorables a seguir formant part del Govern de la Generalitat. El secretari general del partit, Jordi Turull, va anunciar que no faria pública la seua posició envers la consulta per tal de mantenir-se neutral respecte de les diferents opcions.

 

Consell Nacional per comarques

A banda de la consulta sobre la continuïtat al Govern de la Generalitat, la militància de Junts també escull, els mateixos dies, els representants comarcals al consell nacional. Al Baix Ebre, les dos places seran pels dos candidats que s’hi han presentat, l’exdirector general de Ports, Joan Pere Gómez -de l’Ametlla de Mar, i el tortosí Felip Monclús. Al Montsià, l’única plaça serà per al rapitenc Joan Batista Forcadell, que ha estat l’única candidatura que s’hi ha presentat.

On sí s’haurà d’escollir entre diverses opcions serà a la Ribera d’Ebre i a la Terra Alta. A la Ribera, l’alcaldessa de Rasquera, Àngels Llombart, i la directora dels serveis territorials de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Lídia Pino, opten a un sol lloc per a formar part del consell nacional. I a la Terra Alta, la regidora de Vilalba Laura Domènech i el gandesà Joan Florensa també són dos opcions per a una única plaça dins el consell.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 8 = 11

Últimes notícies