HomeSocietatResignació entre els usuaris de Rodalies davant la nova aturada: 'Arriba un...

Resignació entre els usuaris de Rodalies davant la nova aturada: ‘Arriba un punt que no saps què trobaràs’

Bona part dels usuaris de Rodalies han rebut amb resignació l’aturada que ha patit el servei operat per Adif aquest divendres al matí. En molts casos, confessaven que a diverses línies amb destinació a Barcelona les incidències i els retards són habituals, així que no els ha sorprès la interrupció. Tanmateix, a punts de gran afluència de viatgers, com l’estació de Sants de Barcelona, el panorama a les vuit del matí era de cert conformisme mentre la megafonia avisava de l’aturada i els agents d’informació es limitaven a dir que el servei es reprendria al llarg del matí. Per molts usuaris de la perifèria de Barcelona la solució ha sigut optar per prescindir del transport públic o optar per mitjans alternatius, com els autobusos interurbans.

No era la primera vegada, ja de per si l’R3 és una línia deficient i li has de sumar això, arriba un punt en què no saps que et trobaràs“, explicava a l’ACN en Sergio, usuari usual de Granollers-Canovelles. En el seu cas, es dirigia a la feina, a la Zona Franca, quan ha sabut que el servei de Rodalies havia caigut en bloc. “De totes les vegades en què s’ha liat, aquesta és de les més lleus“, matisava recordant les ocasions en què els vagons acabaven tan plens que ni s’hi podia pujar.

“Cada setmana el mateix”

També des de Granollers venia l’Amarilis, que ha vist el caos de Rodalies quan ha arribat a la seva estació. “M’ha afectat. Entro a les vuit i mitja a treballar i he hagut d’anar a agafar un altre mitjà, però quan m’han dit que ja s’havia normalitzat el servei he tornat al tren. Arribaré una hora tard a la feina“, apuntava.

En la mateixa línia, l’Oriol, del Masnou, ha vist per les xarxes l’afectació “general” als trens de manera que ha optat per anar a agafar un autobús, encara que finalment ha arribat a temps d’agafar un dels primers trens quan s’ha restablert la circulació. “És cada setmana el mateix, m’he llevat i he pensat que no era una sorpresa, pensava que duraria tot el dia encara que finalment només ha sigut una hora”, ha resolt.

80.000 viatgers afectats

Segons han explicat Renfe i Adif, l’avaria en el sistema de telecomunicacions registrada des de l’inici del servei, a primera hora d’aquest divendres, ha sigut el causant de l’aturada de la circulació dels trens de Rodalies, situació que ha afectat uns 80.000 viatgers. També s’han vist afectats els trens de llarga distància que circulen per via convencional i els trens de Mitja Distància.

Amb tot, la circulació s’ha recuperat a partir de les 08.05 hores del matí, quan s’ha pogut resoldre la incidència i els trens es recuperen progressivament. Tot i això, Renfe ha reconegut que el servei serà irregular en les hores vinents amb retards importants. En aquest sentit, el portaveu de Renfe a Catalunya, Antonio Carmona, ha assegurat que gestionar un servei alternatiu per carretera ha estat “inviable en temps i forma“, ja que ha estat una avaria “sobrevinguda” que ha afectat “tot el servei de Rodalies“, ha dit.

L’aturada de la xarxa de Rodalies i MD s’ha produït en un moment d’increment dels usuaris d’aquests dos mitjans per l’aplicació de considerables descomptes en els abonaments. De fet, segons les darreres dades facilitades per Renfe el nombre de viatgers ha crescut entre un vuit i un nou per cent des de l’aplicació de la gratuïtat, iniciada aquest mes de setembre per combatre els efectes de l’encariment dels combustibles i l’electricitat. Des de Renfe han insistit a demanar disculpes als usuaris, tot i que el seu portaveu ha destacat el nivell de puntualitat del servei a Catalunya, superior al 90%, segons ha indicat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies