HomeSense categoriaResistir en temps de crisi: el comerç ampostí celebra els 25 i...

Resistir en temps de crisi: el comerç ampostí celebra els 25 i els 50 anys

En els darrers anys, el sector terciari ha patit baixes importants derivades de la crisi econòmica i les més afectades han sigut les empreses familiars i els negocis locals. Tot i això, d’altres han aconseguit persistir contra totes les adversitats i la crisi, per a seguir actius avui, molts anys després del dia que van obrir les portes al públic. És per esta perseverança que a Amposta se’ls ret homenatge amb la Gala del Comerç, que se celebra este dijous al vespre, en el marc de la Fira de Mostres.

Botigues de roba, carnisseries, joieries, perruqueries… els comerços que perduren en actiu des de fa més de 25 anys són tan plurals com la ciutadania. Els més jóvens de la Gala, uns 7 establiments, ronden entorn els 25 anys. És el cas, per exemple, de Martin Serra – Ferros Amposta, actualment ubicat al Polígon de Tosses, i que va començar l’any 1992. La Carnisseria Villarroya, un espai referent en carn i menjar preparat, complix 26 anys; de la mateixa manera també els celebren Cicles – Esports Jeroni i la botiga d’animals recentment traslladada Deltaquari. I els que sí que en celebren 25, i que van començar el 1994, són Joiers Diamant, Perruqueria Xell i el Bar Xaloc. La cirereta del pastís, però, serà per a Pons Perruquers que, inaugurat el 1969, este 2019 ha arribat als 50 anys d’activitat.

“La Gala del Comerç vol posar en valor l’esforç que fan els comerciants de la ciutat quan aixequen cada dia la reixa del seu negoci”, va assenyalar l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, tot afegint que “sense ells no seria possible el dinamisme de la nostra ciutat”.

En esta edició s’ha apostat també per un nou reconeixement cap a les empreses que, tot i no pertànyer a cap d’estes dos categories, sí que compten amb una trajectòria professional considerable. La llista la lideren les dos societats musicals del municipi, fet que avala la llarga tradició de la música de banda a la ciutat. Així, l’escola de Música de La Lira Ampostina va obrir les portes fa 103 anys, l’any 1916, mentre que la Societat Musical La Unió Filharmònica ho va fer dos anys més tard, el 1918. De més gran a més actual, també es reconeixerà la trajectòria de la botiga de roba Tribeca by Monllau i la pedrera Canteras Simó; alhora que la de Casa Moya i Maria Teresa Perruquers, Magatzems Ferreres, Carnisseria Beltran i Carnisseria Dolz, un conjunt de negocis que han superat mig segle obrint les seues portes diàriament.

A més, tot i que no arriben als 50 anys, també es premiarà la carrera professional de Lázaro Fotògraf, la gelateria La Jijonenca, Tonda Joiers, Germanes Balart, Detalls, Serveis Funeraris Domingo Tomás, la merceria Creixell, el gimnàs Port Salut, automòbils Toldà, el saló de belesa Loan i la botiga de roba Martom Moda. A la categoria de menys de 30 anys es queda l’Escola de Dansa Jacqueline Biosca, Congelats Diego, Llenceria Alícia i Vicent Ramons Perruquers. Una altra de les mencions que s’atorgarà al llarg de la gala serà la d’innovació al negoci amb més iniciatives singulars, que s’ha decidit entregar a la Bodega de Dolors, un espai de nova apertura ubicat al Mercat Municipal.

En total més d’una trentena de negocis i comerços que seran els protagonistes de la segona edició de la Gala del Comerç, que tindrà lloc el 5 de novembre a les 21 hores a l’Auditori Municipal d’Amposta. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 26 = 34

Últimes notícies