HomeSocietatRetiren 1,4 tones de residus de praderies de posidònia i gram del...

Retiren 1,4 tones de residus de praderies de posidònia i gram del litoral tarragoní

Les empreses SUBMON i Deltasub han delimitat les àrees de boscos submarins de fanerògames de la zona litoral de l’Hospitalet de l’Infant i Mont-roig del Camp, al Baix Camp, per localitzar i extreure residus que tenen un impacte sobre ells.

En total s’han retirat 1.360 quilos de deixalles que estaven sobre les praderies de l’espai de la Xarxa Natura 2000 del litoral meridional tarragoní. També s’han retirat del fons marí 14 blocs de formigó que impactaven en praderies de posidònia (Posidonia oceanica) i gram (Cymodocea nodosa). A la costa de Tarragona i l’Ebre hi ha quatre espais Natura 2000 marins, 54.840 hectàrees en la majoria de les quals hi ha praderies de fanerògames marines.

Les fanerògames marines formen boscos submarins on es poden trobar més de mil espècies animals i centenars de vegetals. Produeixen diàriament de 14 a 20 litres d’oxigen per metre quadrat. Tant la posidònia com altres fanerògames són “reguladores” del canvi climàtic per la seva capacitat de fixar CO2. La destrucció d’aquests boscos submarins pot ocasionar que s’alliberin més de 50 quilos de CO2 per metre quadrat a l’atmosfera.

El projecte Boscos Submarins de SUBMON busca mantenir aquests boscos de plantes marines en un estat òptim de conservació, per tal que puguin continuar oferint els seus serveis ecosistèmics. Compta amb el suport de Goodman i Mares Sostenibles, i la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i l’Ajuntament de Mont-roig del Camp.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies