HomeSocietatReunió de Móra la Nova i Flix amb ADIF per demanar la...

Reunió de Móra la Nova i Flix amb ADIF per demanar la millora i cessió d’infraestructures ferroviàries

Ahir a la tarda els alcaldes de Móra la Nova i de Flix, Francesc Xavier Moliné i Fancesc Barbero, respectivament, acompanyats de la diputada Norma Pujol i la senadora Vanessa Callau; van mantenir una reunió amb la presidenta d’ADIF, María Luisa Domínguez González, per presentar-li alternatives als problemes que comporta la base de manteniment ferroviari que es vol construir a l’estació de Móra la Nova; i també per demanar-li la cessió de dos edificis de l’estació de Flix.

L’alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, va exposar que “tal com està projectada la base de manteniment comporta afectacions sobre la cotxera i diverses limitacions en el funcionament del Museu del Ferrocarril i el futur tren turístic lo Caspolino”.

A més va explicar que “la ubicació on està prevista la base limita els moviments de les vies i dels trens històrics, d’aquí que els he proposat  les tres alternatives que planteja l’Associació per la Preservació del Patrimoni Ferroviari Industrial, qualsevol de les quals, seria més racional per al bon funcionament de la base i de la circulació, que no pas la projectada per ADIF”.

Moliné va agrair el compromís d’ADIF d’estudiar-les i es va mostrar esperançat que es pugui modificar el projecte actual de la base de manteniment.

L’alcalde de FlixFrancesc Barbero, va demanar a ADIF  la cessió de dos edificis inutilitzats de l’estació. “Un el dedicaríem a serveis i l’altre, que és un magatzem històric declarat BCIL, seria la connexió de Flix amb el projecte del tren turístic Lo Caspolino”. Va dir Barbero que també va reclamar “l’enderroc d’un edifici d’habitatges en desús i estat ruïnós, fet que ens permetria millorar la imatge del barri i de l’entorn de l’estació”.

Per acabar es va parlar del projecte d’allargament dels apartadors que hi ha a l’estació de mercaderies de Flix, amb l’objectiu que es puguin creuar trens de fins a 750 metres de llargada, d’acord amb l’estratègia de millorar la connectivitat del corredor ferroviari central.

La diputada Norma Pujol va valorar molt positivament la reunió i la receptivitat mostrada pels representants  d’ADIF, davant les propostes formulades pels alcaldes; “malgrat ara caldrà fer el seguiment oportú per tal que les demandes i peticions s’acabin materialitzant”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 5 =

Últimes notícies