HomeCulturaRIHIHIU, nominat com a projecte revelació als Premis Gestió Cultural 2023

RIHIHIU, nominat com a projecte revelació als Premis Gestió Cultural 2023

El Rihihiu, Festival d’Arts Vives a les Masades va nàixer fa dos anys a Santa Bàrbara i en només tres edicions s’ha expandit a la població veïna de Mas de Barberans i ha esdevingut un pol de debat i creació cultural al sud de Catalunya.

El projecte de les creadores i activistes Anna Zaera i Zoraida Roselló inclou música, dansa, teatre i performances, i té la voluntat de reflexionar sobre el patrimoni rural i paisatgístic des d’una perspectiva de gènere. L’objectiu: promoure la dissidència i l’experimentació, desestigmatitzar la mirada esbiaixada cap al món rural, i imaginar aquells possibles que la història no ha deixat escrits, com les representacions de gènere o l’empoderament de la dona en el món agrícola.

Per tot això, el certamen ha estat nominat a la categoria de projecte Revelació als primers Premis Gestió Cultural 2023 que promou l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC).

Els premis que tenen per objectiu promocionar, visibilitzar i donar valor a la professió de la gestió cultural a Catalunya i a la seua contribució al sector cultural. Es tracta de guardonar aquelles persones, projectes o organitzacions que destaquen per la seua excel·lència i innovació i fomenten els valors culturals i socials propis de la cultura. Poden ser candidates als Premis persones, projectes o organitzacions que hagen contribuït a atorgar prestigi, valor o projecció a la cultura del país, des de la seua tasca en gestió cultural. El veredicte es donarà a conèixer el pròxim 23 d’octubre en una gala a la Sala Paral·lel 62 de Barcelona.

La categoria Revelació premiarà iniciatives que hagen impulsat un projecte innovador durant l’any 2022. Un comitè seleccionador ha triat tres finalistes i un jurat s’encarregarà de votar el projecte guanyador. Durant la gala es premiaran altres projectes en la categoria d’Impacte (per a iniciatives que hagen generat un impacte notori al seu entorn), en la categoria de Trajectòria (per reconèixer el recorregut de persones, projectes o organitzacions) i en la categoria Internacional (amb projectes que hagen tingut una forta repercussió a l’estranger). Finalment, el Premi a la Gestió Cultural guardonarà un o una professional referent que escollirà exclusivament la Junta Directiva de l’APGCC.

L’APGCC es va fundar l’any 1993 amb l’objectiu d’esdevenir un punt de trobada i la plataforma de representació i reflexió dels professionals de la gestió cultural de Catalunya. Des de llavors, s’ha anat consolidant com una organització de referència en el sector cultural i com altaveu de professionals de la gestió cultural a Catalunya. Actualment, està formada per més de 750 professionals procedents de diversos àmbits, com ara les arts escèniques, les arts visuals, el patrimoni, la docència, les administracions i serveis públics.

Just abans de l’entrega dels guradons, del 20 al 22 d’octubre, Santa Bàrbara acollirà una nova edició del Rihihiu amb col·loquis, debats, espectacles de teatre, dansa i música experimental que inclourà els concerts d’artistes com Ubaldo, Marina Herlop, Accent Ensemble i Isabel Do Diego.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 19 = 29

Últimes notícies