HomePolíticaRomeva: “La marca Terres de l’Ebre - Reserva de la Biosfera és...

Romeva: “La marca Terres de l’Ebre – Reserva de la Biosfera és important per al país i pot oferir al territori un potencial enorme”

Raül Romeva, vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030 d’Esquerra Republicana de Catalunya, es va reunir ahir la tarda, a Horta de Sant Joan, amb diferents representants municipals del partit de la Terra Alta per conèixer les experiències que estan treballant en el marc de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 15, que fa referència a la gestió dels ecosistemes terrestres i espais forestals.

Romeva ha afirmat que “la marca Terres de l’Ebre – Reserva de la Biosfera no és només important pel territori, és important pel país en la mesura que dona resposta a unes necessitats locals, però que també permet donar una projecció nacional a una realitat social, econòmica, ambiental i territorial que reclama respostes concretes i immediates”.

A  més ha destacat “la importància de la marca Terres de l’Ebre – Reserva de la Biosfera, perquè des d’un punt de vista natural, social, econòmic, territorial, del patrimoni i d’expansió econòmica, pot oferir al territori un potencial enorme”. Un fet que ha sintetitzat com “una manera de viure, d’entendre i de construir oportunitats”. “Volem fer una mirada global de la realitat, i la gran aposta que podem fer des del territori és la diversitat d’enfocaments. Només des del vessant natural i social no ens en sortirem, hem de combinar totes les necessitats i aquest és el sentit i la raó de ser de l’Agenda 2030”, ha dit.

Romeva ha posat com exemple d’aplicació de l’Agenda 2030, “el vincular totes aquelles necessitats socials amb les oportunitats territorials i naturals”, tal com està fent l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan amb l’ODS 15. “Aprofita la pròpia riquesa i patrimoni natural per generar energia, que és també una resposta a una necessitat social, i així poder proveir els espais públics d’aquella aigua calenta que permet escalfar equipaments que són necessaris.”

Jordi Martín, alcalde d’Horta de Sant Joan, ha explicat que estan fent una gestió sostenible dels boscos del poble i d’economia circular: amb l’extracció de la fusta, a més de reduir el risc d’incendi creem la nostra pròpia estella per a la caldera de biomassa que ens permet escalfar diferents espais públics com són el Casal, el centre de Salut, les escoles, la llar d’infants i la llar d’avis”. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 48 = 57

Últimes notícies