HomeSalutSalut comença a administrar esta setmana les dosis de records als vacunats...

Salut comença a administrar esta setmana les dosis de records als vacunats amb Janssen

El Departament de Salut comença esta setmana a administrar les dosis de record de la vacuna Janssen en aquelles persones que fa més de tres mesos que van rebre esta vaccí.

Els centres d’atenció primària seran els encarregats de citar el col·lectiu, seguint l’estratègia actual de vacunació, però també es posaran en marxa noves eines a partir de finals de novembre.

A Catalunya hi ha 348.022 persones que van rebre la vacuna de Janssen, que era d’una sola dosi. D’estes, es calcula que 850 són usuaris sense identificació sanitària i per això es reprendran els circuits ja establerts amb les xarxes comunitàries per tornar-los a captar.

Per a la resta, els centres que disposen de la història clínica informatitzada tindran pròximament al web de cita de Salut un apartat específic de vacunació covid on els usuaris podran demanar hora per vacunar-se cal cap o als annexos a estos. Esta eina estarà operativa en uns dies. Els usuaris rebran un missatge al mòbil que complisquen els criteris per rebre la dosi de record de Janssen.

Estes persones seran vacunades als centres de primària i no a punts de vacunació poblacionals. Salut només preveu que esta es faça sense cita en casos excepcionals.

Salut ha explicat que en les persones que han rebut la vacuna del laboratori Janssen, s’ha observat que la disminució de la resposta immunitària es produeix abans que amb les altres, a partir dels tres mesos. Per este motiu, es recomana l’administració d’una dosi de record, com a mínim, tres mesos després d’haver rebut el vaccí. Tot i això, no rebran esta dosi de record aquells que van contraure la covid abans de rebre la primera dosi perquè esta gent està més protegida.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

71 + = 76

Últimes notícies