HomeSalutSalut incorpora 11 higienistes dentals a l'atenció primària de Terres de l'Ebre

Salut incorpora 11 higienistes dentals a l’atenció primària de Terres de l’Ebre

El Departament de Salut està incorporant la figura de l’higienista dental en tots els equips d’atenció primària de Catalunya. Des del mes de desembre, quan es va començar a introduir aquest nou professional als Centres d’Atenció Primària (CAP), ja s’han incorporat els 11 higienistes previstos a la regió sanitària Terres Ebre.

La incorporació d’aquesta figura suposa l’inici del desplegament de la Llei de salut bucodental, que es farà progressivament durant els pròxims 5 anys, i també és una de les accions recollides en el Pla de Salut de Catalunya 2021-2025.

Els higienistes dentals s’integren a les unitats d’odontologia, que fins ara comptaven amb odontòlegs i tècnics en cures auxiliars d’infermeria, de manera que s’amplia la cartera de serveis augmentant les activitats preventives adreçades a la comunitat i millorant el seguiment de les malalties bucodentals en grups de risc.

La seva funció és fer activitats de prevenció i promoció de la salut bucodental, així com fer el seguiment i tractament preventiu de càries i patologies periodontals de baixa complexitat als CAP i a la comunitat. Aquesta figura, doncs, facilita que l’odontòleg destini més temps a les patologies de més complexitat, desenvolupant al màxim les seves competències.

En una primera fase, aquest nou servei s’adreça als infants de fins a 14 anys, dones embarassades, població amb discapacitat, pacients que segueixin determinats tractaments sanitaris, com ara oncològics, i persones en risc de vulnerabilitat socioeconòmica, amb l’objectiu final d’arribar a tota la ciutadania.

Montserrat Gisbert, referent dels odontòlegs a l’Atenció Primària de Terres de l’Ebre, ha valorat que “amb la incorporació d’higienistes es reforça l’equip d’odontologia d’Atenció Primària, i suposa un impuls a l’atenció bucodental a tot el territori. Volem arribar a la major part de la població amb la realització d’activitats comunitàries basades fonamentalment en la prevenció en salut bucodental dintre dels nostres Equips d’Atenció Primària”. Gisbert ha definit la mesura com “un pas endavant en la salut bucodental”.

Íngrid Roca, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, ha assegurat que “la incorporació dels higienistes és una mesura de promoció de la salut que s’està duent a terme a través de l’Atenció Primària, en aquesta línia de nous rols professionals que s’estan incorporant com els referents de benestar emocional, nutricionistes i, d’aquí a poc temps, tindrem també la figura del fisioterapeuta a la primària de totes les Terres de l’Ebre“.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

62 + = 65

Últimes notícies