HomeSense categoriaSalut realitza un cribratge preventiu amb PCR als treballadors de les empreses...

Salut realitza un cribratge preventiu amb PCR als treballadors de les empreses Padesa i Paumar a les Terres de l’Ebre

TERRES DE L’EBRE // Salut inicia avui dijous un cribratge massiu amb PCR a les empreses Padesa i Paumar amb centres de producció a Roquetes i Amposta. Tot i que no s’hi ha declarat cap brot en les instal·lacions d’etes empreses, sí que hi ha hagut casos positius relacionats amb altres brots que actualment són actius a les Terres de l’Ebre.

El cribratge als centres de producció de Roquetes es realitzaran a 612 treballadors de Padesa i a 111 de Paumar. Els positius en estos centres de producció són d’un treballador de Padesa i de quatre treballadors de Paumar. Avui dijous i demà divendres es cribraran els treballadors després d’avaluar la situació epidemiològica de la demarcació, a la vista dels casos positius que es van detectant, alguns esporàdics i d’altres relacionats amb brots, les darreres setmanes. Alguns del cas, en donar-se la circumstància que treballen en alguna de les empreses esmentades s’ha aconsellat fer esta actuació proactiva per avançar-nos a un possible brot d’àmbit laboral.

En la realització d’estes proves massives de PCR coordinades des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre hi participen l’Agència de Salut Pública a les Terres de l’Ebre, l’atenció primària de l’ICS Terres de l’Ebre, amb dos infermeres, dos auxiliars administratives i quatre tècniques auxiliars d’infermeria, que seran les encarregades de realitzar les proves conjuntament amb dos infermeres del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que, a més, hi aporta la logística, ja que instal·larà dos àrees sanitàries mòbils on es realitzarà la recollida de mostres. Este cribratge es realitza amb plena col·laboració de les dos empreses.

El dilluns i el dimarts es realitzarà el cribratge massiu al centre de producció que Padesa té a Amposta on, fa un mes s’hi va detectar un positiu. A Amposta també s’habilitarà un dispositiu per realitzar la recollida de mostres al centre de producció.

Des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre apuntem que esta mesura és preventiva i proactiva per tal de descartar possibles brots. En funció dels resultats es realitzaran les accions necessàries amb el servei de prevenció de riscos laborals de les empreses i el servei de vigilància epidemiològica.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 38 = 43

Últimes notícies