HomeSense categoriaEls comerços i autònoms poden demanar a partir de demà la subvenció...

Els comerços i autònoms poden demanar a partir de demà la subvenció de 400 euros

TORTOSA // L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada del tinent d’alcaldia i regidor de promoció econòmica, Sisco Pepió, ha comparegut este matí per donar a conéixer que les ajudes directes al sector comercial i de serveis per fer front a les despeses generades durant el període de vigència de l’estat d’alarma es poden sol·licitar a partir de demà, divendres 31 de juliol.

Amb estes ajudes, l’ajuntament de Tortosa designa més de 350.000 euros a seguir reactivant la ciutat després de la Covid-19. Les subvencions preveuen una aportació de fins a 400 euros a comerciants, empresaris i autònoms que hagen vist aturada la seua activitat (de forma total o parcial) durant el confinament.

Meritxell Roigé ha destacat el compromís del govern municipal amb el sector econòmic de la ciutat. “Estes ajudes són un pas més en la reactivació econòmica de Tortosa, volem ajudar a un sector molt tocat per la crisi amb ajuts directes”, ha dit. L’alcaldessa també ha recordat que estes ajudes suposen el paquet més gran de subvencions fet per l’Ajuntament de Tortosa fins a este moment. “Es tracta d’una quantitat econòmica molt elevada, però entenem que és necessari poder oferir estes ajudes, tenint en compte que moltes petites i mitjanes empreses i autònoms han hagut de mantenir moltes setmanes d’inactivitat”, insisteix Roigé.

Per tal de fer la sol·licitud s’haurà de presentar una instància genèrica fent referència a la convocatòria per a la concessió de subvencions directes al sector comercial i empresarial del municipi de Tortosa arran de la Covid-19. Es pot presentar per via telemàtica amb certificat digital o presencialment a l’Ajuntament de Tortosa demanant cita prèvia al telèfon 667 278 864.

Qui se’n pot beneficiar i quines són les despeses subvencionables

Se’n poden beneficiar aquelles activitats dels àmbits comercial, educatiu, hostaleria i restauració, turisme i altres addicionals, amb domicili fiscal a Tortosa, l’activitat de les quals haja quedat suspesa presencialment o pel tancament al públic per l’entrada en vigor de l’estat d’alarma.

Els conceptes subvencionables són: Lloguer o despeses hipotecàries associades a l’establiment comercial. – quotes d’autònoms i seguretat social a càrrec de l’empresa, en el cas de tindre assalariats. – interessos d’un préstec concedit en el marc de les ajudes de finançament en situació de la Covid-19. – despeses relacionades amb la digitalització del negoci per establir el comerç en línia o per adquirir equipament informàtic, entre d’altres. – despeses per a la protecció de la plantilla laboral i la clientela (mampares de protecció, EPIs,…) – campanyes de màrqueting i publicitat en el període de l’estat d’alarma o posterior. – despeses de subministraments energètics i telecomunicacions.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

70 + = 76

Últimes notícies