HomeSalutSalut renuncia a l’ampliació milionària del Verge de la Cinta, segons la...

Salut renuncia a l’ampliació milionària del Verge de la Cinta, segons la Plataforma pel Nou Hospital

Nou capítol amb l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Este dimecres membres de la Plataforma pel Nou Hospital van reunir-se amb el gerent territorial de Salut, Joan Nin, que hauria anunciat als primers que el Departament de Salut no pensa fer una gran inversió al Verge de la Cinta, a diferència del que s’havia parlat inicialment, amb l’anterior consellera de Salut [Alba Vergés, d’Esquerra Republicana].

Així, tot apunta al fet que el Departament renuncia al projecte d’ampliació anunciat el novembre del 2020, pressupostat inicialment al voltant dels 45 milions d’euros, perquè que, un cop analitzat, han vist que els costos es disparaven per sobre dels 70 M€, cosa que la conselleria titlla d’inviable.

Tanmateix, el gerent territorial de Salut ha traslladat als membres de la Plataforma pel Nou Hospital que sí que es faran inversions necessàries al Verge de la Cinta, per tal de donar resposta als neguits dels metges i del personal sanitari, però sense embarcar-se en grans dimensions d’inversió.

El director territorial trasllada al nou grup de pressió que
s’hi faran només les millores indispensables

Segons han interpretat fonts de la plataforma, la renúncia a fer esta inversió milionària a l’hospital de referència actual, “obre la porta a la possible construcció de l’hospital”, que, segons hauria afirmat Nin, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, no descarta. Però tampoc ho confirma. A més a més, ara, el Departament de Salut i els membres de la plataforma han acordat que s’aniran reunint periòdicament per tal de fer un seguiment de les diferents accions previstes a realitzar.

Per tot això, els membres de la plataforma consultats per este setmanari afirmen haver sortit satisfets perquè han vist un canvi en l’actitud del Departament: “Mentre en anteriors reunions es parlava d’una macroinversió que pensàvem que podria acabar condicionant inversions més importants, ara això ja no es preveu”. Des de la plataforma indiquen, però, que ells han defensat en tot moment que al Verge de la Cinta s’hi han de fer inversions per a evitar-ne el deteriorament; tanmateix, estan en contra de grans inversions i creuen que ara el Departament els dona la raó.

Des de la Plataforma pel Nou Hospital van preguntar a Nin si els serveis territorials que lidera demanarien a l’Ajuntament de Tortosa la cessió dels terrenys pertinents per a la construcció del nou hospital, tal com va aprovar-se per mitjà d’una moció en la passada sessió plenària celebrada este dilluns 4 d’abril, però el gerent territorial va respondre que no han rebut encara la notificació de l’acord del ple.

D’altra banda, fonts de la Plataforma asseguren que davant la “indefinició del futur hospital”, que no està descartat, però tampoc, acotat, des de la plataforma continuaran insistint i fent faena, perquè tenen constituït un grup tècnic format per advocats, metges, gestors de salut, arquitectes i enginyers, “per a posar en marxa el rellotge, i col·laborar amb l’Ajuntament i el Departament en este nou projecte”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 71 = 75

Últimes notícies