HomeSalutEls metges de medicina familiar cobraran 9.000 euros més si escullen...

Els metges de medicina familiar cobraran 9.000 euros més si escullen les Terres de l’Ebre per treballar

Segons informa el departament de premsa de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre els residents R1 de l’especialitat de Medicina familiar i comunitària i d’Infermeria de salut mental de la convocatòria 2021-2022 que s’incorporin als centres el mes de maig de 2022 rebran un incentiu anual d’entre 5.000 i 9.000 euros, que serà més elevat si se sol·liciten places més allunyades de l’àmbit metropolità. En el cas de les Terres de l’Ebre el reforç econòmic serà de 9.000 euros anuals, i l’oferta per aquest any a la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària a Tortosa – Terres de l’Ebre és de 13 places.

El mateix comunicat diu que el Departament de Salut ha posat un èmfasi especial en l’atenció primària i la salut mental, dos eixos prioritaris. Així doncs, ha doblat el pressupost del Pla estratègic de recerca i innovació en salut (PERIS) i ha destinat 4 milions d’euros exclusivament per a la recerca a l’atenció primària. Aquest fet permet donar suport econòmic a més d’una vintena de projectes de recerca que s’estan desenvolupant. A l’atenció primària també s’hi estan incorporant nous perfils professionals, com referents de benestar emocional, fisioterapeutes i nutricionistes, que incrementen la capacitat de resposta dels centres d’atenció primària.

En aquest sentit, l’atenció primària de Catalunya és cada cop més resolutiva, en incrementar la seva capacitat diagnòstica i reduir les derivacions a altres unitats o serveis. Aquest és un dels factors que fa que, actualment, hagi assolit un paper clau dins el sistema sanitari, fet que beneficia el conjunt de la ciutadania.

El Departament de Salut, a més, treballa per a la millora dels plans de formació, amb pràctiques extracurriculars o la creació de càtedres, per definir una estratègia de planificació i d’impuls de la medicina familiar i comunitària i també per promoure polítiques que afavoreixin el desenvolupament de la professió infermera i el seu reconeixement. Una de les finalitats recollides al Fòrum de Diàleg Professional és actuar per donar resposta als reptes de present i futur de les professions sanitàries.

Joan Nin, gerent de la Regió Sanitària Terres Ebre, ha valorat “molt positivament aquest incentiu“, destacant “el compromís del Departament de Salut amb els seus professionals i la seva formació, que contribuiran a reforçar i fer créixer de forma molt positiva el sistema de salut del territori“.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 22 = 23

Últimes notícies