HomePolíticaSant Jaume aprova un pressupost de 6,4 milions d’euros per al 2023,...

Sant Jaume aprova un pressupost de 6,4 milions d’euros per al 2023, un 20% més alt que el d’enguany

Aquest dijous 22 de desembre, l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja celebrava el darrer Ple d’aquest any 2022. Un Ple Extraordinari marcat per l’aprovació dels pressupostos del 2023 que ascendeixen a 6.484.000 euros, el que representa un increment de més del 20% respecte als del 2022.

Tot i continuar amb la línia de “contenció” dels impostos municipals per part del Govern en els darrers anys, la previsió d’importants inversions ha provocat aquest important increment del pressupost municipal. Unes inversions que es finançaran, algunes amb subvencions d’altres administracions, i altres amb préstec. Entre les inversions més importants, cal destacar:  la urbanització del polígon industrial; el canvi a sistema led de l’enllumenat públic; l’àrea de caravanes; o la millora ambiental de l’antic embarcador.

E stracta “d’un comptes municipals que persegueixen el creixement i millora del municipi seguint els objectius de desenvolupament sostenible”, ha remarcat el Portaveu del Grup Municipal del PSC i Regidor de Sostenibilitat Xavi Llorach.  A més, Baltasar Navarro, regidor d’Hisenda ha destacat que “són uns pressupostos que a més de preveure importants inversions, continuen apostant per l’educació, la cultura, l’esport, el teixit associatiu, les ajudes socials, la igualtat, les activitats per a joves, les activitats tradicionals, el suport al comerç local o el manteniment d’edificis i espais públics municipals al millorar la dotació econòmica que es destinava. Continuem prioritzant l’atenció i protecció a les persones!”.

Per al govern es tracta d’uns pressupostos “transparents i realistes” que pretenen complir amb els principals objectius de l’actual govern municipal en aquest final de legislatura i garantir que el govern que surti de les properes eleccions municipals pugui iniciar la nova legislatura “amb tranquil·litat i seguretat a nivell econòmic”.

“Tot i l’oferiment a la participació a la resta de Grups Municipals i la inclusió als pressupostos d’una partida destinada a pressupostos participatius, com va proposar el Grup Municipal d’ERC, els esforços només han servit perquè els pressupostos de 2023 siguin aprovats amb els vots favorables de l’Equip de Govern i l’abstenció de la resta de Grups Municipals”, ha lamentat finalment  l’alcalde Joan Castor Gonell.

Al plenari també es va aprovar les bases d’estabilització del personal laboral i funcionari de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja. Unes bases que s’han anat treballant amb la representació sindical del personal de l’Ajuntament, han seguit el model facilitat per la Diputació de Tarragona i s’han comentat amb tots els Grups Municipal en les darreres Juntes de portaveus i Plenaris.

I també es va aprovar la modificació del Conveni entre l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja i el Club de Rem Delta. Una millora del suport econòmic que l’Ajuntament ve exercint al Club motivada per l’increment del tipus d’interès del crèdit que es va haver de concertar per fer front a la inversió amb material que va haver de fer el Club, amb motiu del seu creixement i obtenció de bons resultats. “Continuem apostant per l’esport en general, en aquest cas, l’esport fluvial també suposa un atractiu turístic i creixement econòmic”, ha recordat el Regidor d’Esports Roger Masià.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 50 = 51

Últimes notícies