HomeSocietatLa Ràpita recapta més de 6.000 euros per a la salut cardiovascular...

La Ràpita recapta més de 6.000 euros per a la salut cardiovascular amb motiu de la Marató de TV3

La Ràpita ha recaptat, fins al moment més de 6.000 euros, que es destinen íntegrament a la Marató de TV3, enguany per la salut cardiovascular. Els diners s’han recaptat a través dels donatius d’entitats i particulars, i dels actes i activitats organitzats per l’Ajuntament i les associacions del municipi, així com dels organitzats als diferents centres escolars de la Ràpita.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, s’adreça a les entitats, associacions i clubs que al llarg d’aquests dies han participat en la Marató de TV3 per agrair-los la seva implicació i voluntat. Caparrós afegeix que “és un orgull poder destinar més de 6.000 euros, obtinguts a partir de la solidaritat dels rapitencs i rapitenques, a la salut cardiovascular amb el propòsit de sensibilitzar sobre les malalties del cor i impulsar la recerca científica”.

Entre aquesta programació hi ha hagut xerrades, tallers, gimcanes infantils, exhibicions de dansa, actuacions musicals, curses, cercaviles, inflables, jocs, entre altres. A més, també s’han destinat els beneficis obtinguts en la 4a edició de la Sant Silvestre, organitzada per l’Estació Nàutica de la Ràpita. A banda, s’han tingut en compte les activitats i accions que han organitzat l’Onada de la Ràpita i els centres educatius de la Ràpita per destinar fons a la iniciativa.

Encara es pot participar en la Marató de TV3 amb les activitats programades a la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó i amb l’adquisició de llibres i punts de llibres solidaris. Pots consultar la programació i els actes que es duran a terme properament. A més, tothom que vulgui participar, pot fer-ho fins al 31 de març de 2023 a la web.

Aquest any, la 31a edició de la Marató de TV3 s’ha adreçat a les malalties cardiovasculars, que inclouen les que afecten el cor i el sistema vascular. Aquestes són la principal causa de mort als països desenvolupats: segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, van causar prop de 18 milions de morts el 2019, que representen el 32% del total de defuncions mundials. Aquestes xifres de mortalitat se sumen al seu caràcter crònic, fet que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats. Tot això les converteix en el principal problema actual de salut pública.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 4 =

Últimes notícies